JAXA dezvolta panouri solare ce vor fi situate in spatiu

JAXA dezvolta panouri solare ce vor fi situate in spatiu
JAXA dezvolta panouri solare ce vor fi situate in spatiu

Amplasarea panourilor solare in spatiu elimina unul dintre importantele inconveniente ale utilizarii lor pe Pamant: cantitatea redusa de energie solara, care ajunge la sol, datorita barierei formata de atmosfera. Cercetatorii de la agentia spatiala a Japoniei, JAXA, lucreaza de ceva timp la o metoda prin care viitoarele panouri solare din spatiu, ce vor avea acces neingradit la energia solara, sa fie capabile sa transmita energia pe Terra.

Problema cu care s-au confruntat in trecut a reprezentat-o acuratetea necesara pentru a face un astfel de sistem functional. Insa, recent, acestia au anuntat ca au facut un avans tehnologic important in transmiterea wireless a energiei, rezolvand problema acuratetei. Echipa care lucreaza la proiect a transmis 1,8 KW de energie pe o distanta de 50 de m, catre un receiver de mici dimensiuni, fara a utiliza fire. Cantitatea de 1,8 KW este una potrivita pentru alimentarea unui ceainic electric.

Metoda folosita presupune convertirea semnalelor electrice in microunde, si transmiterea acestora catre receiver, unde sa fie convertite la loc in energie electrica. Atingand acest nou nivel de acuratete, cercetatorii lucreaza la marirea distantelor si cantitatii de energie implicate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente