Painea din faina integrala contine mai multe vitamine si minerale

Painea din faina integrala contine mai multe vitamine si minerale

Graul se deosebeste de toate celelalte tipuri de cereale prin faptul ca este singurul care contine toata seria de vitamine din grupa B
Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne spune din ce fel de faina trebuie sa facem painea, ca sa profitam de toate vitaminele si mineralele din continutul cerealelor.

Graul se deosebeste de toate celelalte tipuri de cereale prin faptul ca este singurul care contine toata seria de vitamine din grupa B, fara de care viata ar fi de neconceput.

Moraritul modern saraceste mult aceasta hrana, pentru ca produce doar faina alba, prin eliminarea a doua componente esentiale ale bobului de grau (germen si cortex).

Prin inlaturarea acestor doua parti ale bobului, se elimina, de fapt, dintr-o singura miscare, tocmai enzimele, vitaminele si mineralele, inclusiv fierul, cobaltul, cuprul, zincul, manganul si molibdenul.

Unele dintre acestea nu se gasesc decat in cerealele integrale. De cele mai multe ori, ceea ce numim paine alba sau faina alba nu inseamna, de fapt, decat amidon in stare pura, iar valoarea nutritiva a acestuia e foarte scazuta.

In aceste conditii, este bine sa consumati paine din faina integrala sau paine graham. Cititi insa cu atentie eticheta in supermarket, pentru ca, de multe ori, painea neagra este produsa din faina alba, colorata artificial.

Termenul mare de garantie ar trebui sa va dea de gandit, pentru ca, prin eliminarea germenului, faina alba poate fi pastrata mai mult timp, fara sa fermenteze.

Coaceti coca la soare!

Se inmoaie faina integrala de grau sau de alte cereale in apa, se adauga sare si putin ulei si se framanta bine.

Se pot adauga seminte de floarea-soarelui si susan. Se pune intre doua folii de celofan si se intinde cu sucitorul.

Rezulta o foaie de aproximativ 3 milimetri grosime, din care se taie rondele cu ajutorul unui pahar. Se usuca la soare sau in apropierea cuptorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *