Dupa ce, in urma cu cateva luni, Giurgeniul a aflat ca va fi dotat cu surse de energie regenerabila, este randul municipalitatii din Fetesti sa dea startul unei investitii de acest gen. Deocamdata, insa, nimic nu este concret.
Parcul fotovoltaic va fi amplasat langa Fetesti
Astfel, la Fetesti, doi investitori specializati in energie regenerabila si-au anuntat intentia de a investi in constructia a doua parcuri fotovoltaice. Acestea s-ar intinde pe o suprafata de14 hectare, unul avand opt, celalalt beneficiind de o arie de sase hectare, urmand a fi amplasate in apropierea municipiului Fetesti. Cel putin deocamdata, nu se pune problema demararii lucrarilor, pana cand cele doua societati interesate nu vor participa la o licitatie publica in vederea intocmirii Planului Urbanistic Zonal.
O dezbatere publica asupra documentatiei va avea loc chiar astazi, la primaria Fetesti, de la orele 10.00 si 12.00. La intalniri vor participa cei doi titulari de proiect, in speta societatile Solar Energy Jupiter si Biancagri Service.
Nu este pentru prima oara cand se vorbeste despre constructia unui parc fotovoltaic la Fetesti. In luna mai a acestui an grupul Agrofam, condus de miliardarul Stefan Poienaru isi anunta intentia de a realiza o asemenea investitie in municipiul ialomitean.
200 de milioane de euro, la nivel national
Cea mai recenta investitie intr-un parc fotovoltaic a fost demarata la Giurgeni, la finalul lunii mai a acestui an. In comuna ialomiteana se va construi un parc fotovoltaic cu o suprafata de 30 de hectare, adica de peste doua ori mai mare decat cea vehiculata in cazul Fetestiului. Banii pentru parcul din Giurgeni vin din doua parti. Astfel, compania Gigawatt Global va contribui cu 15 milioane de euro, restul banilor fiind asigurati de catre Consiliul Judetean Ialomita. Termenul de finalizare al parcului fotovoltaic de la Giurgeni a fost stabilit pentru sfarsitul acestui an.
200 de milioane de euro vor fi investiti anul acesta in parcuri fotovoltaice, la nivel national. La acest moment, sunt in curs de proiectare parcuri de 250 de megawatti, in Ialomita fiind in faza de plan urbanistic zonal parcuri cu puteri de pana la 32 de megawatti.