Pamantul: bucura-te de el, dar lasa si pentru mai tarziu…

Cauza principala a deteriorarii continue a Pamantului consta in consumul si productia de maniera nedurabila. depinde de noi toti – consumatori si producatori deopotriva – sa schimbam aceasta situatie.
protectia mediului
Planeta noastra devine mai mica. de ce? Fiindca o epuizam intr-un ritm alarmant. In fiecare an taiem mai multe paduri, avem mai multe pasuni pentru vite, conducem pe distante mai lungi si aruncam mai multe gunoaie. Pare logic ca atunci cand luam mai mult decat ne poate da planeta, in fiecare an, natura sa aiba mai putin de oferit.

Daca dorim sa folosim mai putine resurse ale planetei si sa devenim consumatori responsabili, putem incepe pun’ndu-ne intrebarea: de cate lucruri avem cu adevarat nevoie? Reducerea nivelurilor de consum ne ajuta sa economisim bani, sa scapam de dezordine si sa salvam planeta. Putem sa le cerem celor care produc lucrurile de care avem nevoie sa aiba aceeasi atitudine: sa produca in mod responsabil, sa elimine risipa si sa recicleze ori de cate ori este posibil.

Fiind mai constienti in legatura cu ceea ce cumparam (consum “responsabil”), vom ajunge la un model de consum durabil. Atunci cand cumpara un produs sau serviciu, consumatorii responsabili acorda atentie modului in care producerea acestuia afecteaza mediul inconjurator, sanatatea publica, conditiile de lucru si nivelurile de saracie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente