Pana in 2030, independenta energetica a Romaniei se va reduce, iar importurile vor ajunge la 40-50%

Pana in 2030, independenta energetica a Romaniei se va reduce, iar importurile vor ajunge la 40-50%

Independenta energetica a Romaniei se va reduce, iar importurile vor ajunge pana la 40-50% in 2030, din cauza cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi, potrivit estimarilor OMV Petrom pentru urmatorii ani.

„Consumul de titei si gaze va continua sa creasca si va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a Romaniei pana in 2021. Cu o pondere curenta a importurilor de 20-30%, relativa independenta energetica a Romaniei este probabil sa scada. Pana in 2030 se estimeaza o crestere a importurilor la 40-50%” a aratat compania intr-un comunicat citat de Mediafax.

Cu toate acestea, Romania are un potential mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investitii semnificative, iar compania va investi intre 800 de milioane de euro si 1,2 miliarde de euro pe an, in special in sectorul de explorare si productie.

”Credem ca Romania are un potential semnificativ de furnizare de energie, care ii poate reduce dependenta de importuri. Petrom este bine pozitionata pentru a sustine sectorul energetic, contribuind astfel la cresterea economica a Romaniei”, se arata in acelasi comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *