Panouri solare pe banii statului

7
520

Statul va subventiona 90% din costurile instalarii sistemelor de energie „verde” in locuinte. Incepand de anul viitor, romanii care vor sa-si monteze panouri solare sau centrale eoliene vor plati numai 10% din pretul acestora.
panouri solare cu subventii
In aceasta perioada, toti romanii interesati sa primeasca subventia de 90% pentru instalarea sistemului de energie alternativa in gospodarii trebuie sa faca trei pasi: alegerea unui operator economic validat de catre Administratia Fondului pentru Mediu (firma trebuie sa respecte toate standardele de mediu), depunerea dosarului la operatorul ales si obtinerea unei note de acceptare de la acesta.

Dosarul trebuie sa contina o copie a actului de identitate, o copie legalizata a actului de proprietate, un act de acord de la asociatia de locatari, daca este cazul, si un act specific (casatorie sau schimbare de nume).

Dupa ce firma instaleaza sistemul cerut, 90% din investitie este virata de catre AFM in contul firmei.

Programul de inlocuire a sistemelor clasice de incalzire este destinat si persoanelor juridice: autoritati publice locale, operatori economici, unitati de invatamant sau organizatii neguvernamentale (ONG).

Fonduri pentru primarii si scoli

„In aceste cazuri, procentele si plafoanele de finantare difera. Pentru operatori economici, finantarea poate ajunge pana la jumatate din costul echipamentului, dar nu mai mult de 250.000 de lei.

In cazul primariilor sau al scolilor, Fondul pentru Mediu va suporta pana la 60% din costurile investitiei, dar nu mai mult de 300.000 de lei pentru un sistem”, a spus ministrul Mediului, Attila Korodi.

In cazul ONG-urilor, finantarea poate ajunge pana la un nivel similar cu cel pentru persoanele fizice, adica 90%, dar nu mai mult de 25.000 de lei.

Bugetul disponibil

Fondurile alocate programului „Casa Verde” se ridica la 520 de milioane de lei, din care 400 de milioane sunt destinati exclusiv persoanelor fizice.
Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.