Panouri solare pe toate scolile si spitalele din Iasi?

Panouri solare pe toate scolile si spitalele din Iasi?
Primaria cauta 20 de milioane de euro pentru reabilitarea termica a tuturor institutiilor publice.
Sefii Primariei vor fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor publice. Din estimarile realizate de municipalitate, ar fi nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro pentru a reabilita termic toate unitatile de invatamint, spitalele din Iasi.

„Noi am pregatit o situatie la nivelul municipiului. Ar fi nevoie de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea termica a gradinitelor si scolilor. Diferenta de cinci milioane de euro este necesara pentru spitale. Am aduce economii substantiale la buget daca se fac astfel de investitii. Vom trimite aceasta situatie catre Ministerul Administratiei si Internelor. Cred ca se pot aloca fonduri europene pentru un astfel de program”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei.

El a mai spus ca fondurile ar putea fi alocate prin Programul Operational Sectorial de Mediu. „La spitale propunem si montarea de sisteme cu panouri solare. Estimam ca, dupa reabilitarea termica, facturile platite de aceste unitati se vor reduce cu 30%. Decit sa fie alocate fonduri pentru tot felul de proiecte de specializari, mai bine se aloca pentru astfel de investitii care aduc apoi si economii insemnate”, a precizat Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *