Panourile solare, solutia viitorului pentru incalzire

Scutiri pentru producatori industriali care isi produc energie din surse regenerabile
Panourile solare, solutia viitorului pentru incalzire
Panourile solare, solutia viitorului pentru incalzire

In conditiile in care pretul gigacaloriei este din ce in ce mai mare, pretul curentului electric este si el unul ce nu poate fi neglijat iar resursele combustibile sunt din ce in ce mai rare, trebuie sa gasim o solutie de incalzire care sa ne scoata mai putini bani din buzunar si sa ne ofere confortul de care avem nevoie.

Din fericire, tehnologia nu sta pe loc si panourile solare, care odata erau doar simple vise futuriste, astazi pot fi achizitionate la preturi foarte mici si pot oferi solutii extrem de interesante, de la simpla incalzire a apei, pana la furnizare de caldura si de electricitate.

Pentru inceput, un panou solar pentru incalzirea apei poate fi suficient pentru a te convinge de eficienta sa. Cu un cost ce incepe de la 100 de euro, acesta iti poate oferi numeroase beneficii si te poate ajuta sa economisesti pana la 70% din banii pe care ii dai in mod normal pe apa calda.

Care sunt motivele pentru care ai apela la un panou solar?

– Economisesti foarte multi bani. Amortizarea cheltuielii initiale o faci intr-un timp foarte scurt iar dupa aceea ai apa calda gratuita pe timp de vara si primavara si la un cost foarte muc pe timp de iarna;

– Obtii energie verde. Caldura este primita de la soare, asadar, nu ataca cu nimic mediul inconjurator, fiind o solutie foarte prietenoasa cu natura;

– Panourile solare sunt deosebit de rezistente. Cel mai ieftin panou are o rezistenta de cel putin 15 ani, ceea ce iti garanteaza ca nu vei avea mari cheltuieli ulterioare si vei putea sa te bucuri de tot confortul de care ai nevoie;

– Nu necesita ingrijiri suplimentare. Chiar daca panourile solare stau pe casa si sunt supuse diverselor intemperii si capricii ale vremii, acestea sunt extrem de rezistente, putand face fata fara probleme inclusiv grindinii;

– Energia solara este nelimitata. Nu trebuie sa iti faci vreodata griji ca se vor termina resursele, deoarece energia solara este nelimitata, sau daca este limitata, limitarea se intinde pe milioane de ani, asadar, te poti bucura toata viata de energie gratuita.

Ce fac de fapt aceste panouri solare?

Principiul este destul de simplu. Tot ceea ce fac este sa capteze energia solara si sa o transmita mai departe catre apa, in asa fel incat sa o incalzeasca rapid si eficient. In functie de modul in care se produce transferul termic, exista 3 tipuri de panouri solare:

– Panouri solare ce detin un schimbator de temperatura si descarca caldura la distanta;
– Panouri solare cu rezervor nepresurizat atasat;
– Panouri solare cu rezervor presurizat atasat;

Oricare ar fi insa alegerea pe care o faci, cu siguranta simplul fapt ca treci de la energia termica standard la cea prin panouri solare este un mare pas spre o viata ieftina si de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *