Parc eolian in judetul Vrancea

parc eolian
  Romanii incep sa devina din ce in ce mai receptivi la ideea utilizarii energiilor regenerabile, in special a celor eoliene.
 Astfel, dupa ce a fost anuntata construirea mai multor parcuri eoliene in diverse zone ale tarii, apare un nou proiect de acest tip in comuna Corbita, din apropierea orasului Adjud, in judetul Vrancea. Deja s-au cumparat sau concesionat terenuri in jur de 4000 ha, iar promotorul proiectului sustine ca finalizarea va dura 10 ani.
 Construirea parcului eolian este gandita in doua etape, in functie de evolutia lucrarilor. Mai intai, vor fi amplasate aparate de masurare a intensitatii vantului, considerat ca fiind moderat in aceasta regiune si apoi, vor fi aduse mori eoliene pentru producerea energiei electrice.
 De unde acest interes pentru dezvoltarea acestor surse neconventionale? Raspunsul este foarte simplu: investitia va fi profitabila nu doar datorita vanzarii energiei electrice, dar si gratie certificatelor verzi, documente ce atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produse din surse regenerabile si livrate in retea.

Sursa: Mediafax

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente