Parc eolian in zona municipiului Vaslui

Parc eolian in zona municipiului Vaslui
Parc eolian in zona municipiului Vaslui

Autoritatile locale si-au dat acordul pentru amenajarea unui parc eolian in zona municipiului Vaslui. Parcul este primul proiect de acest gen in Vaslui, iar societatea care se va ocupa de acest proiect doreste construirea si extinderea zonei de turbine in functie de capacitatea sistemului energetic din zona.

Potrivit primarului de Vaslui, Vasile Paval, forta de munca pentru construirea de drumuri si realizarea fundatiei va fi din judet, iar rezultatul investitiei se va intoarce in municipiul resedinta, sub forma de investitii ulterioare.

‘Investitia vine in completarea unui proiect de infiintare a unui service pentru parcurile eoliene, ce se va derula in parteneriat cu Consiliul Judetean. Avem deja prinse in proiectul de buget pe anul viitor fonduri pentru un service necesar parcurilor eoliene. Avantajul este acela al energiei ieftine, autoritatile publice locale pot folosi aceasta energie la iluminatul public, cu costuri minime’, a declarat primarul Vasile Paval.

Societatea care se va ocupa de acesta investitie spune ca 50-60 persoane vor fi angajate la instalarea turbinelor, iar patru persoane vor fi specializate pentru intretinerea turbinelor eoliene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente