Parc eolian la Lupsa, judetul Alba

Parc eolian la Lupsa, judetul Alba

Autoritatile locale din comuna Lupsa, judetul Alba, au aprobat construirea unui parc eolian pe raza comunei, in parteneriat cu SC Cluj Wind Power SRL.
Perioada pentru care primaria va concesiona terenul necesar amplasarii turbinelor este de 25 de ani, partea de constructie si finantare revenind SC Cluj Wind Power SRL.

Asadar, autoritatile din Lupsa vor contribui cu o suprafata de teren de 300 de ha, dar pe care nu o vor indisponibila in totalitate, motiv pentru care au convenit cu reprezentantii firmei dezvoltatoare ca zonele de teren care nu cuprind statii eoliene sau sisteme de racordare sa fie folosite in continuare in scop agricol, atata timp cat nu perturba activitatea parcului eolian.

Economia locala va fi si ea ajutata prin intermediul acestei investitii, deoarece la bugetul local se va vira 3% din profitul realizat, dar nu mai mult decat inmultind 2500 de euro cu numarul turbinelor care formeaza parcul.

Dupa efectuarea masuratorilor cadastrale si actualizarea cartilor funciare va incepe procedura de concesionare a terenului, urmand a se demara apoi lucrarile de constructie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente