Parc eolian la marginea orasului Tulcea

0
411

Un parc eolian cu patru centrale va fi construit la marginea municipiului Tulcea. Parcul in care investeste firma Sun Media se va intinde pe o suprafata de 655 de hectare.parc eolian

Consilierii locali tulceni au aprobat planul urbanistic zonal pentru acest parc eolian situat la aproximativ patru kilometri de oras. „Construirea unui ansamblu de centrale eoliene este benefica pentru economia locala si pentru cea nationala, vor fi locuri de munca si vor creste veniturile la bugetul local”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Potential energetic

Initial se vor monta 4 centrale eoliene de cate 2,5 megawati, fiecare cu o inaltime de 146 metri, centrale de tip Vestas concepute pentru zone eoliene cu turbulenta redusa si vanturi cu viteza medie.

Judetul Tulcea are un potential energetic eolian superior altor judete ale tarii. Vanturile predominante bat jumatate din an cu viteze de peste 7 metri pe secunda asigurand amplasamente favorabile pentru turbine eoliene din acest punct de vedere. Viteza medie anuala a vantului este de 6,6 metri pe secunda.

13 turbine functionale

„In judetul Tulcea functioneaza deja 13 turbine eoliene care produc energie electrica. Aceste turbine sunt autorizate din punct de vedere al normelor de protectie a mediului si functioneaza pe teritoriul localitatilor Macin, Baia, Topolog si Valea Nucarilor.

Cele mai multe turbine, opt la numar, au fost puse in functiune recent la Valea Nucarilor”, a declarat Viorica Basca, directorulAgentiei pentru Protectia Mediului Tulcea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.