Parc fotovoltaic de 25.000.000 de euro, intr-o comuna din Timis

0
451
Parc fotovoltaic de 25.000.000 de euro, într-o comuna din Timis
Parc fotovoltaic de 25.000.000 de euro, intr-o comuna din Timis
Parc fotovoltaic de 25.000.000 de euro, intr-o comuna din Timis

Primul parc fotovoltaic dintr-o serie de patru astfel de investitii apartinand unei firme austriece in Timis a fost inaugurat la Sandra. Parcul va produce 0,95 megawati-ora si a costat 25 de milioane de euro.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat cu acest prilej ca este vorba despre o investitie care a inceput acum un an si ca spera ca aceasta sa vina in sprijinul cetatenilor din Sandra si din zona. Astfel de investitii vor continua in judet si nu doar in materie de energie.

„Pentru noi, parcul fotovoltaic este o sursa de venit si este prima investitie dintr-o serie de patru, care vor avea o valoare totala de 25 de milioane de euro. Investitorul, o firma austriaca, are in intentie si construirea unei fabrici de peleti, care va crea mai multe locuri de munca si va fi importanta pentru agricultori, care vor putea valorifica paiele si alte materiale. Suntem una dintre putinele comune care au un plan urbanistic general aprobat, in care am rezervat 70 de hectare pentru investitii si sase hectare pentru servicii. Deocamdata, la parc vor lucra cinci angajati si tot atatia la intretinere. Iluminatul din comuna va fi rezolvat si se va trece pe un sistem cu leduri, iar pretul va fi unul mai bun”, ne-a declarat Luchian Savu, primarul comunei Sandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.