Tabara de rezistenta de la Pungesti a fost inchisa, in urma unor controale ale DSP si Garzii de Mediu

0
374
Tabăra de la Pungeşti a fost închisă, în urma unor controale ale DSP şi Gărzii de Mediu
Tabara de la Pungesti a fost inchisa, in urma unor controale ale DSP si Garzii de Mediu
Tabara de la Pungesti a fost inchisa, in urma unor controale ale DSP si Garzii de Mediu

„Tabara de rezistenta” de la Pungesti a fost inchisa in urma unor controale ale Directiei de Sanatate de Sanatate Publica si ale Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, potrivit Agerpres. Echipaje de jandarmi se afla in continuare la Pungesti, unde Chevron continua lucrarile de amenajare a platformei pe care urmeaza sa fie instalate sondele de explorare a gazelor de sist.

Tabara de rezistenta de la Pungesti a fost infiintata in luna octombrie de activistii de mediu care au inceput protestele fata de decizia Chevron de a amplasa prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Potrivit Agerpres, tabara a fost inchisa in urma unor controale ale Directiei de Sanatate de Sanatate Publica si ale Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu.

O echipa formata din inspectori ai institutiei s-a deplasat la Pungesti, unde a constatat ca tabara respectiva era amenajata in conditii improprii de igiena. Nu exista sursa de apa pentru igiena personala, nu exista toaleta, oamenii din tabara respectiva mergand pentru nevoile fiziologice prin imprejurii, intr-o padure. Le-am facut cunoscute normele de igiena si faptul ca in cazul in care aceste conditii nu sunt respectate, exista riscul unor imbolnaviri. Cand inspectorii s-au intors sa vada daca situatia s-a remediat, tabara nu mai exista, a declarat directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, potrivit sursei citate.

Totodata, membrilor taberei de rezistenta li s-a adus la cunostinta de reprezentantii Garzii de Mediu ca, in zona, deseurile nu sunt depozitate corespunzator.

Echipaje de jandarmi se afla in continuare la Pungesti, acolo unde reprezentantii Chevron lucreaza la amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie instalate sondele de explorare a gazelor de sist.

Compania americana Chevron a anuntat, duminica dimineata, ca si-a reluat operatiunile de explorare din perimetrul Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui. Circa 400 de persoane au protestat, sambata, fata de explorarea gazelor de sist. Mai multe persoane au aruncat cu pietre si au daramat gardurile proprietatii Chevron. Si la Bucuresti, a avut loc, sambata, un protest in semn de solidaritate cu locuitorii din Pungesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.