Parc fotovoltaic de 4,5 milioane euro la Chirileu

0
386
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomureş
Parc fotovoltaic de 4,5 milioane euro la Chirileu

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania va fi inaugurat vineri, 12 octombrie, de la ora 12.00, in localitatea Chirileu, comuna Sanpaul. Investitia a fost realizata de Fomco Solar Systems SRL Cristesti si se ridica la 20,25 milioane lei, adica aproximativ 4,5 milioane euro. “Lucrarile le-am inceput in mai 2012 si au fost finalizate in septembrie. Valoarea investitiei se cifreaza la 4,5 milioane de euro”, a declarat, pentru cotidianul “Zi de Zi”, Nyulas Bernat Laszlo, administrator si asociat al Fomco Solar Systems SRL.
Parcul va avea o capacitate de 3,2 MWh, 15.456 de panouri fotovoltaice cu putere de 235 W fiecare, opt invertoare cu o putere de 400 kW fiecare, doua sheltere cu o putere totala de 1,6 MW si doua transformatoare ridicatoare de tensiune. “Am identificat oportunitatea in urma cu aproape trei ani si avand posibilitati financiare m-am gandit ca vor fi bine investite”, a afirmat Nyulas Bernat Laszlo, intrebat fiind de ce a ales sa investeasca in domeniul energiei.
Potrivit portalului listafirme.ro, care detine cea mai completa baza de date despre firmele din Romania, Fomco Solar Systems SRL Cristesti functioneaza din 2004 si are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule. Conform aceleiasi surse, in 2011 societatea a avut cifra de afaceri de 5.000 lei si profit de 115.753 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.