Parc fotovoltaic de opt milioane euro la Jucu

0
446
Valvis imprumuta 5,4 mil. euro pentru constructia unui parc fotovoltaic
Valvis imprumuta 5,4 mil. euro pentru constructia unui parc fotovoltaic
Parc fotovoltaic de opt milioane euro la Jucu
Parc fotovoltaic de opt milioane euro la Jucu

O noua investitie care va crea cel putin 50 de locuri de munca va fi realizata in Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, a anuntat ieri liderul PSD Cluj, Remus Lapusan. Potrivit liderului social democrat, firma Imperial Development va investi opt milioane de euro pentru amenajarea unui parc fotovoltaic pe o suprafata de 12 hectare la Jucu. Remus Lapusan, care este membru in Consiliul de Administratie al SC Tetarom SA, a declarat ca exista deja autorizatie de construire si lucrarile la amenajarea viitorului parc fotovoltaic au inceput. Potrivit acestuia, puterea instalata a viitorului parc fotovoltaic va fi de 5 MW. Firma Imperial Development este detinuta de omul de afaceri clujean Radu Vlas.

Lapusan a explicat ca dezvoltarea Parcului Industrial de la Jucu reprezinta o prioritate pentru USL, precizind ca administratia judeteana va incerca sa atraga si alte companii mari sa investeasca in acest parc.

Potrivit lui Lapusan, o alta prioritate o reprezinta continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania. Liderul PSD Cluj a spus ca in acest sens urmeaza ca in curind sa vina la Cluj ministrul delegat pentru Infrastructura, Dan Sova pentru a anuntat solutiile la acest proiect de infrastructura.
Totodata, potrivit liderului social democrat, reprezentantii USL Cluj vor actiona in continuare pentru construirea Spitalului regional de Urgenta, precum si pentru continuarea dezvoltarii Aeroportului International Cluj-Napoca.

Daca USL da asigurari ca marile proiecte ale Clujului vor fi continuate, liderul PDL Cluj, Daniel Buda arata ca toate acestea vor fi blocate din cauza ca nu au fost prevazute in bugetul national pentru a fi finantate. ‘’Ma intreb retoric, cum se simt clujenii, care in decembrie 2012, au crezut in promisiunile candidatilor USL, care spuneau ca vor face tot ceea ce trebuie sa aduca bani de la Guvern, astfel incit marile proiecte de investitii ale Clujului si Transilvaniei, precum Spitalul Regional de Urgenta, Autostrada Transilvania, Aeroportul International Cluj-Napoca sa continue. Iata, ca bugetul national este pe cale sa intre in faza finala a dezbaterilor in plen si se poate observa cu usurinta faptul ca, toate aceste promisiuni, pe linga cele punctuale ale fiecarui candidat USL: Adrian Oros, Steluta Cataniciu, Aurelia Cristea, Irimie Popa, Radu Zlati, Cornel Itu, Ilarie Ivan, Vasile Grumaz, Elena Uioreanu Leonard Horvath,Mircea Giurgiu, Serban Radulescu, Marius Nicoara si Alexandru Cordos, au fost minciuni sfruntate, facute doar de dragul punctelor electorale, fara nici un fundament. Nimic din ceea ce au promis atit candidatii cit si alesii USL Cluj nu s-a realizat.

Actualul buget national, care se va vota in curind, a fost constituit si gindit pe zone de dezvoltare regionala, asa ca asistam, din nou la o vaduvire financiara a Transilvaniei in favoarea investitiilor din sud. Din pacate, Clujul, se regaseste iarasi, la fel ca in perioada anilor 2000-2004, ultimul pe lista investitiilor, desi este primul oras, dupa capitala in ceea ce priveste contributiile la bugetul national’’, arata Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.