Parc fotovoltaic pe 25 de hectare, la Avrig

0
464
Parc fotovoltaic pe 25 de hectare, la Avrig
Parc fotovoltaic pe 25 de hectare, la Avrig

Sectorul productiei de ener­gie electrica din surse regenerabile, nepoluante, se dezvolta incet dar sigur la Avrig, oras unde adminis­tratia locala din ultimii ani a acordat o atentie deosebita acestui aspect.

Dupa ce, in urma cu doar cateva saptamani, a aprobat o documentatie de urbanism pentru derularea unei inves­titii in domeniul producerii de energie cu ajutorul luminii solare, Consiliul Local Avrig, intrunit intr-o sedinta extraor­dinara lunea trecuta, a adop­tat o alta hotarare, prin care si-a dat avizul pentru o noua investitie de acest fel ce se va implementa pe teritoriul administrativ al orasului. Documentatia Plan Urba­nistic Zonal- „Construire Parc Fotovoltaic Antinori- Avrig” avizata de legislativul local, apartine unei firme private si da posibilitatea acestui investitor sa continue demersurile pentru imple­mentarea investitiei.

Prezent la sedinta legis­lativului local avrigean, reprezentantul investitorului a informat consilierii locali ca viitorul parc fotovoltaic va fi construit pe o suprafata de 25 ha, iar obtinerea avizului pentru documentatia PUZ a fost precedata de alte cateva etape, prin care au fost solicitate si acordate o sumedenie de aprobari si diverse avize (certificat de urbanism, avize de la furnizorii de electricitate, apa, gaz metan, ISU, ARPM etc). Reprezentantul societatii a mai mentionat ca investitia de la Avrig se va derula pe un teren situat in zona „Pusta” si ca, pentru elaborarea PUZ-ului a fost studiata o zona de aproximativ 50 de ha..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.