Parc pe jumatate de hectar in Murgesti, judetul Buzau, cu fonduri de la Mediu

0
413
Tineri din 7 ??ri europene au participat la o ac?iune de plantare de arbori în Vatra Dornei
Tineri din 7 ţări europene au participat la o acţiune de plantare de arbori în Vatra Dornei
Parc pe jumatate de hectar in Murgesti, judetul Buzau, cu fonduri de la Mediu

“Prin proiect vom amenaja si o scena moderna pentru sarbatoarea locala de Sf. Maria”, sustine primarul Ionel Negraru
Comuna Murgesti se numara printre administratiile buzoiene in care vor fi amenajate parcuri si spatii verzi cu fonduri de la Ministerul Mediului.

Primarul Ionel Negraru spune ca suma necesara pentru infiintarea a trei parcuri in comuna prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitatI este de 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi). “Banii vor fi destinati amenajarii unui parc pe o suprafata totala de 5.000 metri patrati de teren. Practic, vor fi amenajate alei, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi, banci pentru odihna si instalatii de iluminat. Tot prin acest proiect vom amenaja si o scena moderna pentru sarbatoarea locala de Sf. Maria, de pe 15 august, toate acestea fiind binevenite inclusiv pentru aceasta manifestare”, sustine primarul Ionel Negraru.
Acest tip de investitii nu este singular in judet, o investitie similara fiind programata in comuna Costesti. Potrivit datelor furnizate de primarul Constantin Moise, suma acordata prin Hotarare de Guvern pentru infiintarea a trei parcuri in comuna prin Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati este de 9,8 miliarde de lei vechi. Suma va fi destinata amenajarii a trei parcuri pe o suprafata totala de doua hectare de teren, practic urmand a fi amenajate doua parcuri in Spataru si unul in Costesti, pe langa locurile de joaca pentru copii, spatiiile verzi si aleile pietonale, parcurile urmand a fi dotate inclusiv cu instalatii de udat cu celule fotovoltaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.