Parc public transformat in livada de pruni

Parcul din centrul statiunii Baile Herculane a fost transformat in livada de pruni. Patronul unei terase a inceput sambata dimineata sa defriseze parcul, ce dateaza din anul 1976, si sa plan-teze pomi fructiferi, capsuni si trandafiri, in zona din fata hotelurilor Dacia si Domogled ale UGSR.
livada de pruni
Patronul Vasile Teleaga a angajat mai multi zilieri si le-a dat ordin sa sape verdeata din parc si sa taie crengile brazilor care infrumusetau centrul statiunii Baile Herculane.
“Prima data mi s-a spus ca am de carat niste stachete, acum vad ca au taiat brazii, ca asa a dat ordin domnul patron”, a spus un sofer de Raba.
Primaria Baile Herculane a incercat in zadar sa stopeze actiunea omului de afaceri. Acesta, nemultumit de cum munceau oamenii lui, a pus mana pe tarnacop si a inceput sa sape parcul.
“Cum poate, domnule, sa vina cineva si sa-mi spuna sa plec de pe proprietatea mea?! Sunt proprietar si fac ce vreau aici! Fac curatenie, imi plantez pomi, flori, amenajez frumos. Nu este vorba despre nici un parc. Este terenul meu, pe care am acte, si fac ce vreau eu cu el. Il aranjez dupa bunul plac. Am acte de la Oficiul de Cadastru, daca vine cineva de la primarie cu acte, eu ii las si plec”, a spus omul de afaceri Vasile Teleaga.
Primarul statiunii Baile Herculane sustine ca are acte care atesta ca terenul defrisat este parc din anul 1976, insa, prin metode numai de unii stiute, Vasile Teleaga a intrat in posesia acestui teren al primariei.
“Nu stiu pe ce baza Oficiul de Cadastru Caras-Severin i-a acordat acestui cetatean acte, nu stiu cum a intrat el in posesia terenului, de fapt a parcului public din Baile Herculane. Se pare ca in aceasta statiune cel mai bine este sa fii infractor, pentru ca atunci te asculta toata lumea si ai de castigat. Am facut plangere la politie. Vom merge in instanta si atunci sa vedem cine are castig de cauza”, a spus edilul Nicusor Vasilescu.
In replica, Vasile Teleaga a spus ca a cumparat parcul acum doi ani si face ce vrea pe pamantul lui.
“Unde este, domnule, legea proprietatii? Fac ce vreau aici. Iar daca primaria vrea sa vina si sa faca parc aici, eu ii vand. Sau sa imi dea teren in alta parte. Dar acum sa ma lase in pace sa imi continui treaba”, a mai spus Vasile Teleaga.

“Face ce vrea si nu asculta nimic”

Politia a incercat sa-l opreasca pe patron, dar oamenii legii s-au vazut nevoiti sa fuga din fata tarnacoapelor lui Teleaga.
“Am fost sesizati despre acest caz. Au fost identificate persoanele reclamate. Urmeaza ca la finalizarea anchetei sa se dispuna masura legala. Acest teren este parc public in actele primariei. Ramane ca instanta judecatoreasca sa demonstreze acest lucru”, a declarat Gheorghe Bacanu, inspector la Politia Baile Herculane.
Patronul mai are o terasa construita tot in conditii suspecte, fara autorizatie de la primarie, langa parcul pe care acum il defriseaza.
“Domnul Teleaga a cumparat acest teren cu tot cu terasa, dupa ce noi i-am trimis fostului proprietar adresa de sistare a lucrarilor pentru ca nu avea autorizatie de constructie. Nu avea nici un act, dar a vandut. Acum domnul Teleaga nu vrea sa inteleaga ca aceasta terasa este in instanta de pe timpul fostului proprietar. Dansul face ce vrea si nu asculta nimic”, a spus arhitectul Primariei Baile Herculane.
Autoritatile orasului nu stiu cum a intrat patronul in posesia actelor care-l fac stapan pe domeniul public.
“Eu nu stiu ce fel de acte o avea, pentru ca de la primarie nu i s-a dat nimic. In actele primariei se vede clar ca acest teren este parc din anul 1976, s-a publicat in Monitorul Oficial. Oficiul de Cadastru Caras-Severin nu a fost bine informat cand a dat liber acelor acte pe care domnul Teleaga le arata”, a mai spus primarul statiunii, Nicusor Vasilescu.
Vasile Teleaga s-a ales in urma actiunii de defrisare a parcului si de construire a unei terase fara autorizatie cu doua amenzi in valoare de 200.000 de lei, date de Primaria Baile Herculane, dar si cu dosar de cercetare din partea Politiei Baile Herculane.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente