Parcul Brezoianu va renaste de patru ori mai mare

0
270

Pozitia oficiala a Ministerului Culturii, cu privire la controversele iscate de anuntul construirii Monumentului Holocaustului pe locul in care acum se afla Parcul Brezoianu, nu a intarziat sa apara.
parcul brezoianu
Potrivit unui comunicat oficial al institutiei, decizia de a amplasa monumentul in chiar inima Capitalei reprezinta un gest de recunoastere din partea statului roman, „asa cum un gest restaurator autentic exclude echivocul si partialitatea, in acelasi fel un astfel de monument nu poatre fi realizat decat intr-un loc central al spatiului public si nu intr-unul aflat la periferia cotidianitatii”.

In acelasi spirit de exprimare a datoriei de a recunoaste si de a asuma crimele comise in timpul
celui de-al doilea razboi mondial impotriva comunitatii evreiesti si impotriva comunitatii rroma, Ministerul Culturii evoca gestul Germaniei, care a construit un Memorial al Holocaustului, in 2004, chiar langa Poarta Brandenburg, pe o suprafata de 19.000 de metri patrati.

„In privinta argumentului potrivit caruia defrisarea unui parc situat in centrul Bucurestiului va afecta confortul locuitorilor acestuia, trebuie spus, in primul rand, ca in locul zonei verzi va fi amplasat un monument a carui prezenta nu poate decat sa imbogateasca – tocmai prin sensul memorialistic propus si prin expresia artistica care mediaza acest sens – constiinta celor care il vor intalni”, se precizeaza in comunicat.

Primaria aproba, cu conditii

Pentru a pune capat tuturor nemultumirilor, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (A.L.P.A.B.) a decis sa admita constructia monumentului. Cu o conditie, si anume aceea ca Ministerul Culturii sa planteze „unui numar de patru ori mai mare de plante decat cele care au fost defrisate”.

Astfel, cei 30 de arbori care urmeaza sa fie defrisati din actualul Parc Brezoianu vor fi replantati in Parcul Izvor, alaturi de alti pomi, in numar de patru ori mai mare.

Astfel, conform avizului eliberat de Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii va planta in Parcul Izvor si in alte spatii verzi aflate in administrarea A.L.P.A.B. 124 de exemplare de arbori (tei, mesteceni si platani), 200 de exemplare de tufe de trandafiri si 20 de exemplare buxus.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.