Parcul Natural Comana, vandalizat de gunoaiele si gratarele de 1 Mai

0
340

Parcul Natural Comana, cel mai mare rezervor de biodiversitate din sudul tarii, a cazut victima promovarii marca „Elena Udrea”.
parcul national comana
Cu ocazia mini vacantei de 1 Mai, turistii au aprins focuri in plina arie protejata si au lasat in urma mor ma ne de gunoaie. Acestea sunt acuzatiile aduse de ecologistii de la Agent Green. „Turistii de picnic nu au nicio legatura cu ecoturismul. Ei vin, fac gratarul, lasa mizerie, deranjeaza natura si pleaca. Ce s-a intamplat de 1 Mai la Comana este cel mai bun exemplu de promovare nechibzuita a turismului necontrolat”, a declarat Gabriel Paun, presedintele Agent Green.

El a facut aluzie la invitatia pe care ministrul turismului le-a facut-o recent bu cu res te ni lor de a vizita parcul de la Comana. Rangerii de la Administratia parcului (APNC) au con to rizat in weekend circa 520 de masini si 1.500 de excursionisti, care au facut gratare, au lasat dese uri si au facut zgomot, deranjand animalele sal ba tice.

Comisarii Garzii de Mediu Giurgiu s-au li mitat sa imparta sfaturi si pungi din plastic in loc sa dea a menzi, acuza ecologistii, aflati si ei sambata in zona pentru a oferi saci pentru gunoi. Seful APNC, Valentin Grigore, s-a plans ca agentii sai nu mai pot da sanctiuni din cauza recen telor modificari la Legea mediului. „Nu putem decat sa strangem deseurile. Lucram ca niste gunoieri”, si-a exprimat el nemultumirea.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.