Parcuri fotovoltaice in comuna Chinteni

Parcuri fotovoltaice in comuna Chinteni

Consiliul Judetean (CJ) se va asocia cu administratia locala Chinteni pentru realizarea unui parc fotovoltaic pe un teren de peste 100.000 de metri patrati, situat pe teritoriul acestei comune.
Tweet

Presedintele administratiei judetene, Alin Tise, a mentionat ca se asteapta ca si alte comune sa demareze astfel de proiecte.

Pentru sustinerea parcului fotovoltaic din Chinteni, CJ ar urma sa asigure partea de cofinantare. “Avem tot interesul sa ne implicam in sustinerea unor astfel de proiecte pentru ca avem destule institutii care ar putea fi sustinute cu energie proprie. De aceea ma astept ca si alte administratii locale sa incerce sa acceseze finantari europene pentru astfel de proiecte. Noi vom gasi solutii pentru a asigura cofinantarea”, a spus seful administratiei judetene, Alin Tise.

Planul administratiei locale Chinteni este de a realiza doua astfel de parcuri fotovoltaice. Pe unul il deruleaza in parteneriat cu administratia judeteana, asa cum a amintit si Alin Tise, iar cel de-al doilea va fi realizat pe cont propriu. Acordul de parteneriat pentru primul dintre cele doua parcuri a fost aprobat in 23 februarie, dupa ce, cu o luna mai devreme, CJ Cluj a aprobat un buget pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si detaliul de executie, in total o suma de aproape 9.000 de lei. Parcul fotovoltaic ar urma sa aiba o capacitate de 5 megawati.

Bugetul parcului fotovoltaic ajunge la 2 milioane de lei, bani din care au fost deja alocati 200.000 de lei de catre CJ, pentru studii de fezabilitate si alte documente. In cazul celui de-al doilea parc fotovoltaic din comuna, primarul Lucia Suciu spune ca dosarul a fost deja depus la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), pentru finantare de la bugetul de stat. Investitia, in acest caz, ajunge la 600.000 de lei si va deservi doar comuna Chinteni – factura la energie electrica pentru institutiile statului, dar si pentru iluminatul public. “Avem cheltuieli la factura de energie foarte mari, pentru iluminatul public. Anul trecut am platit 200.000 de lei”, a precizat Suciu. Ea a adaugat ca asteapta un raspuns din partea MECMA in urmatoarea luna si jumatate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente