Parlamentarii europeni interzic pungile de plasic de unica folosinta

Parlamentarii europeni inetrzic pungile de plasic de unica folosinta
Parlamentarii europeni inetrzic pungile de plasic de unica folosinta

Parlamentul European a adoptat marti o rezolutie prin care cere Comisiei Europene sa interzica pungile de plastic de unica folosinta, cel tarziu incepand cu anul 2020.

Eurodeputatii au cerut Comisiei sa reglementeze mai eficient reciclarea deseurilor din plastic, scrie Resource Efficient Business.

Parlamentarii reclama faptul ca legile existente la ora actuala pentru reciclare nu sunt puse in aplicare asa cum ar trebui in spatiul UE si nici nu exista reglementari specifice deseurilor din plastic.

“Parlamentul a gandit o modalitate de a face fata unei mari probleme in ceea ce priveste impactul deseurilor de plastic asupra mediului si a sanatatii oamenilor. Am decis astazi ca vrem sa schimbam obiceiurile proaste practicate in fabricarea si prelucrarea plasticului, din momentul in care intra in productie pana in momentul in care devine deseu. Cu cat reusim sa reciclam mai mult din aceste materiale, cu atat reusim sa inchidem bucla si sa cream o economie circulara. Acest lucru ne va ajuta sa ne curatam marile si pamantul, in timp ce cream locuri de munca”, a declarat raportorul italian Vittorio Prodi (S&D).

Parlamenul European a cerut Comisiei Europene sa faca propuneri legislative in 2014 pentru a descuraja incinerarea deseurilor din plastic si a sustine reciclarea acestor materiale. De asemenea, Parlamentul sustine ca astfel de deseuri ar trebui introduse in industria producatoare de energie doar daca orice alta posibiliate de a recupera materialul a fost eliminata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente