Partidului Ecologist Roman iese din hibernare la Constanta

  0
  504
  Partidului Ecologist Român iese din hibernare la Constanta
  Partidului Ecologist Roman iese din hibernare la Constanta
  Partidului Ecologist Roman iese din hibernare la Constanta

  Dupa o perioada lunga in care si-a impus ideile mai mult in teren, reprezentantii Partidului Ecologist Roman, filiala Constanta, au decis ca e timpul sa vina in fata presei pentru a-si prezenta activitatea. Mai mult militanti pentru un mediu sanatos, decat politicieni, ecologistii s-au vazut exclusi din dezbaterile publice, datorita acestei inregimentari a lor, conferinta de presa de ieri fiind unica modalitate de a-si prezenta pozitia fata de problemle grave de mediu cu care tara noastra si implicit judetul Constanta se confrunta in ultima vreme.

  La intalnirea cu jurnalistii au participat presedintele Consiliului National al PER, Dumitru Badragan, presedintele Organizatiei Judetene Constanta, fostul viceprimar al orasului Gheorghe Dontu, consilierul local din Medgidia Sorin Elvis Radu precum si reprezentantul comunei Lumina, Mihai Stefan.

  Presedintele organizatiei ecologiste din Lumina a aratat ca in ultima perioada s-au dus lupte grele pentru stoparea poluarii produse de carierele de piatra din vecinatatea satului Sibioara. In urma protestelor oficiale intreprinse de PER, la fata locului se vor deplasa reprezentanti ai Prefecturii dar si ai Agentiei de Mediu, pentru a analiza situatia. De asemenea, s-a reusit deja ca din iulie 2014, cea mai apropiata cariera de piatra sa fie inchisa, ecologistii urmand sa planteze o perdea forestiera care sa protejeze satul.

  Consilierul Sorin Elvis Radu a prezentat de asemenea situatia conflictuala dintre administratia orasului Medgidia si firma de salubritate locala, un concern spaniol care a decis sa nu mai ridice gunoiul datorita unor datorii financiare mai vechi de trei ani de zile, de nivelul a catora milioane de euro. La momentul actual, de curatenia Medgidiei a inceput sa se ocupe firma IRIDEX, ecologistii reclamand totusi lipsa de determinare a autoritatii locale, care a dus la o asemenea catastrofa ecologica.

  Desi avocat de meserie, Presedintele Consiliului National al PER, Dumitru Badragan, a avut un discurs virulent, in cadrul caruia a atacat modul de lucru al actualei guvernari, ca un procuror decis sa condamne la o sentinta cat mai lunga actuala alianta dintre PSD si PNL. Liderul ecologistilor a vorbit si despre negocierile pe care partidul pe care il reprezinta le poarta in ultimele saptamani cu principalele forte de dreapta, pentru a se crea o forta de opozitie puternica si unita, care sa contracareze actiunile din ce in ce mai dezastruoase ale actualei guvernari. Impreuna cu prim vicepresedintele Cristinel Manolache, derulam proceduri de negociere politica alaturi de Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al Fortei Civice. Elementul esential al acestor negocieri il reprezinta promovarea de catre viitorii parteneri politici a principiilor ecologiste si a modului de actiune pe care intelegem sa-l propunem astazi societatii civile, care a reactionat puternic in ultimele trei luni la atitudinea guvernantilor legata de problema Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Sunt probleme pe care le-am descoperit ca fiind de interes deosebit pe tot cuprinsul tarii, in discutiile avute cu oamenii. In aceste conditii, in contextul in care guvernantii ne-au transmis ca vor sa obtina totul politic, PER atrage atentia ca un partid trebuie sa obtina totul in ceea ce priveste promovarea intereselor cetatenilor, celor care voteaza, sens in care atitudinea guvernantilor in ceea ce priveste crearea cadrului legislativ prin ordonante de urgenta, crearea unei atitudini refractare, referitor la pozitia societatii civile, necesita mai multa atentie guvernantilor, care trateaza lucrurile cu multa indiferenta”, a declarat Dumitru Badragan. Acesta a subliniat de asemenea faptul ca desi in programul de guvernare, alianta USL si-a asumat promovarea unui stat de drept si un mod de actiune care ar tine cont de opinia publica, consultata periodic prin dezbateri, lucrurile acestea nu se intampla, cetataenii cu care ecologistii discuta in toate judetele tarii fiind din ce in ce mai frustrati de aceasta situatie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.