Pasarile si schimbarile climaterice

181114552_ba0c52e840.jpgLista Rosie A Pasarilor din anul 2008, realizata de Organizatia Internationala pentru Protejarea Naturii (International Union for Conservation of Nature -IUCN), arata ca 1.226 de specii de pasari sunt amenintate.

Aceasta ultima actualizare a IUCN arata ca pasarile se afla intr-un risc major din cauza schimbarilor climaterice “, a declarat Jane Smart, directorul programului de specii al IUCN.

Lista Rosie IUCN este un standard global, atunci cand e vorba de disparitia de specii si, prin urmare, indeamna guvernele sa acorde importanta informatiilor prezentate si sa faca tot posibilul pentru a proteja aceste specii“, a adaugat Smart.

Perioadele de seceta prelungita si conditiile climaterice extreme contribuie la cresterea presiunii asupra habitatelor reduse si de care depind multe pasari. Acesti doi factori, impreuna cu o vasta si continua pierdere a habitatului, au dus la cresterea ratei de disparitie, atat pe cele doua continente, cat si pe insule, acolo unde au avut loc majoritatea disparitiilor importante.

Pentru Stuart Butchart, Coordonator Global de Cercetare si Indicatori BirdLife, “speciile sunt afectate atat de pierderea habitatului, cat si de schimbarile climaterice. Pe masura ce populatiile se vor fragmenta, efectul schimbarilor climaterice ar putea chiar sa creasca, la care se adauga riscul de extinctii locale“.

Sursa: Ecodigital

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente