Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?

0
586
Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?
Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?
Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?

Un roman consuma, in medie, 8 baterii pe an. Raportat la populatia Romaniei, cam cate baterii credeti ca ajung la gunoi si polueaza solul sau apa pe care o bem?

Pe langa acestea, cu totii avem aparate electrice sau electrocasnice care se strica sau pe care nu le mai folosim. Aparatele care se baga in priza sau functioneaza cu baterii, inclusiv becuri sau neoane, pe care nu le mai folosesti, reprezinta deseuri electrice si electronice (DEEE). Acestea sunt mult mai toxice si mai periculoase decat deseurile menajere.

Aceste echipamente au in componenta lor elemente nocive pentru mediu si sanatatea populatiei, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate in aer, apa sau sol au efecte daunatoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care il respiram.

Multi oameni depoziteaza aparate electrice nefolositoare in gospodarie, pentru ca ignora efectele negative pe care le pot avea sau nu stiu cum se pot debarasa corect de ele.

Cum scapam simplu si responsabil de toate aparatele electrice vechi sau uzate, astfel incat sa ne protejam mediul si sanatatea? TelVerde 0800 444 800 este un serviciu national, gratuit, de preluare a deseurilor electrice direct de la tine de acasa sau de la sediul firmelor ori institutiilor.

Cu un simplu apel gratuit la TelVerde 0800 444 800poti scapa fara nici un efort de aparatele electrice si electronice grele sau voluminoase: nu trebuie sa iesi din casa, nu trebuie sa le cari sau sa le transporti.

Tot ce trebuie sa faci este sa suni la TelVerde 0800 444 800, sa faci o programare, iar o echipa a Asociatiei RoRec va veni sa le ridice intr-o zi stabilita de comun acord. Preluarea acestor deseuri este gratuita.


Daca vrei sa scapi de aparate electrice de mici dimensiuni, becuri, baterii sau neoane, le poti duce si depune la punctele de colectare din Reteaua Nationala de Colectare.
Afla care sunt punctele de colectare DEEE din apropierea ta, pe site-ul RoRec.

In afara acestor servicii, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec organizeaza saptamanal zeci de actiuni de colectare in toata tara, prin intermediul carora te poti debarasa de deseurile electrice si electronice.

Urmareste calendarul campaniilor de colectare RoRec si afla cand ajunge caravana in localitatea ta.

TelVerde 0800 444 800 iti sta la dispozitie si pentru orice fel de intrebari legate de colectarea selectiva si reciclarea deseurilor electrice si electronice, nu doar pentru serviciul de preluare gratuita de la domiciliu a deseurilor electrice.

Numarul este apelabil gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobile, zilnic intre orele 9:00-17:00.

Deseurile electrice trebuie colectate selectiv si reciclate corespunzator! Afla mai multe aici sau sunand TelVerde 0800 444 800 – un apel gratuit la un mediu curat!

Urmareste serialul Ziare.com despre impactul deseurilor electrice asupra mediului in care traim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.