„Patrula de reciclare” revine in scolile ploiestene

0
318
„Patrula de reciclare” revine în şcolile ploieştene
„Patrula de reciclare” revine in scolile ploiestene

„Patrula de reciclare” revine in scolile ploiestene. Elevii vor avea, astfel, din nou, ocazia sa invete cum sa colecteze dar si sa recicleze deseurile si echipamentele electrice si electronice.

Organizatorii proiectului ii provoaca din nou pe elevii din toata tara la munca in folosul mediului inconjurator. Partea interesanta e ca scolarii nu trebuie sa depuna eforturi considerabile pentru asta, ci pur si simplu sa recicleze obiecte electrice si electrocasnice pe care nu le mai folosesc.

“«Patrula de reciclare» e un program educational de protectie a mediului, care se adreseaza unitatilor de invatamant prescolar si preuniversitar din Bucuresti si din tara. Ne dorim, in esenta, ca elevii sa inteleaga unele din motivele poluarii, sa constientizeze ca reducerea ei depinde de fiecare dintre noi si sa devina amabasadori ai acestui mesaj“, a declarat Gabriela Tranciuc, managerul proiectului.

Programul lansat in 2011, sub forma unui proiect pilot in Timisoara, s-a bucurat de un succes extrem de mare, in prima editie participand 7 judete care au reusit in doar 5 luni sa recicleze 42 de tone de deseuri. Prahova s-a aflat si ea printre participante, reusind chiar sa stabileasca un record, Scoala cu clasele I-VIII „George Emil Palade”, laudandu-se cu nu mai putin de 2,5 tone de deseuri colectate.

De data aceasta numarul scolilor prahovene particiante se asteapta sa fie si mai mare.

“In Prahova, respectiv in Ploiesti, vom putea avea maxim 30 de scoli inscrise. Anul trecut am avut 11 scoli si am fost extrem de multumiti de implicarea lor, se vede ca elevii prahoveni stau foarte bine la acest capitol si ar putea fi chiar niste exemple”, a mai declarat Gabriela Tranciuc.

Editia de anul acesta isi propune sa provoace nu doar spiritul civic al copiilor ci si latura lor creativa. In sensul acesta, organizatorii au gandit un concurs cu tema: “Cea mai buna mascota a Patrulei de Reciclare.” Ramane de vazut daca micii ploiesteni se vor descurca la fel de bine ca anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.