Pe o insula din Atlantic au aparut spareci uriasi care ucid milioane de pasari

Pe o insula din Atlantic au aparut SOARECI URIASI care ucid milioane de pasari

O specie noua de soareci de casa uriasi, care au devenit adevarati ucigasi, consumand milioane de pui de pasari din specii pe cale de disparitie, a aparut pe insula Gough din oceanul Atlantic, arata un studiu citat de National Geographic.

Masacrul” are loc pe insula Gough, un teritoriu britanic aflat intre America de Sud si Africa de Sud. Singurii oameni care locuiesc acolo sunt membrii unei echipe de cercetare de la o statie meteo. De mult timp, insula este recunoscuta drept refugiul unei colonii de pasari marine, ea gazduind 10 milioane de pasari din peste 20 de specii. De asemenea, insula este considerata singurul loc de reproducere a petrelilor din Atlantic , unde 2 milioane de perechi de pasari aduc pe lume 1,6 milioane de pui pe an.

Cu toate acestea, noul studiu arata ca puii de petrel sunt expusi unor mari pericole, deoarece soarecii de pe insula, care au ajuns aici in urma cu 150 de ani, au ajuns la proportii surprinzatoare. In trecut a mai existat un loc de reproducere a petrelilor, in insula Tristan da Cunha, dar oamenii de stiinta spun ca acolo pasarile au disparut de curand, ca urmare a macelului produs de sobolanii negri.

Problema cu soarecii de casa din insula Gough este ca nu au niciun pradator, iar pe timpul verii numarul lor ajunge la 300 de indivizi pe hectar. Asta inseamna ca pe intreaga insula, care are 65 de kilometri patrati, exista 1,9 milioane de soareci. In plus, soarecii de aici ajung la dimensiuni mult mai mari decat soarecii de casa din alte parti ale lumii, putand sa depaseasca 27 de centimetri lungime. Pentru ca alte surse de hrana dispar pe timpul iernii, soareci se hranesc cu puii de petreli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *