Peisaj rural britanic la ceremonia de deschidere a JO

Peisaj rural britanic la ceremonia de deschidere a JO

Zece mii de voluntari vor contribui la recrearea unor scene din zonele rurale pe durata ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Decorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Foto: Dan Vasiliu

Stadionul Olimpic va fi transformat intr-un urias “peisaj rural britanic” pe durata ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, au dezvaluit organizatorii.

Circa 10 mii de voluntari vor contribui la recrearea unor scene din zonele rurale, din decor urmand sa faca parte ferme de animale sau peisaje precum cel de la Glastonbury Tor, deal pe care se afla Turnul St. Michael.

Secventa de deschidere a ceremoniei care va costa circa 27 de milioane de lire sterline, va fi intitulata “Green and Pleasant” (“Verde si Placut”).

Directorul artistic al ceremoniei, regizorul Danny Boyle, a declarat ca spectacolul doreste sa recreeze imaginea britanicilor ca natiune.

“Cel mai bun mod de a spune aceasta poveste e prin colaborarea cu oameni obisnuiti. Am fost impresionat de dedicatia voluntarilor, care reprezinta intruchiparea spiritului olimpic si ceea ce reprezentam noi ca natiune” a declarat Danny Boyle, potrivit BBC.

Decorul va mai cuprinde pajisti, campii si rauri, cu familii care au iesit la picnic, oameni care fac sport sau fermieri care ara pamantul.

Din distributie vor face parte si 30 de oi, 12 cai, 3 vaci, 2 capre, 10 gaini, 10 rate, 9 gaste si 3 caini.

De asemenea, in crearea decorului va fi folosita iarba reala, un stejar si “nori” suspendati deasupra stadionului cu ajutorul unor cabluri, unul dintre ei urmand sa produca si ploaie, in cazul in care nu va ploua de la sine la Londra.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice este programata pe 27 iulie si se estimeaza ca va fi urmarita de circa un miliard de telespectatori.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente