Pentru gunoaiele dintre blocuri, cetatenii ar trebui sa se reclame singuri

0
377

Numarul reclamatiilor si al sesizarilor la adresa operatorului de salubritate din Ploiesti SC Veolia a crescut cu peste 50% in prima luna a anului 2008 fata de aceeasi perioada a lui 2007. Informatia am aflat-o de la conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, institutie care monitorizeaza activitatea operatorilor de servicii publice din municipiu. Este adevarat ca o pondere destul de insemnata in inclinarea balantei au avut-o si sesizarile privind deszapezirea, insa, tot atat de real este si faptul ca, de la inceputul anului, au fost 81 de reclamatii privind gunoiul neridicat si existenta deseurilor in loc neamenajat, fata de 42 de sesizari formulate in aceeasi perioada a anului trecut. De altfel, situatia a fost semnalata in nenumarate randuri si de catre cititorii ziarului nostru si este vizibila, cu ochiul liber, in special in spatele blocurilor.
Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, Mihail Faca, ne-a declarat pe aceasta tema: „Vina nu apartine numai operatorului de salubritate, ci si cetatenilor. Este adevarat ca mai sunt si deficiente in ceea ce priveste colectarea deseurilor, pe care speram sa le remediem in cel mai scurt timp. Mai mult, operatorul a facut si o serie de achizitii tocmai pentru a-si imbunatati activitatea: doua autocompactoare, trei maturatori, doua ATV -uri pentru deszapezire si o camioneta pentru interventii rapide, urmand sa mai fie achizitionata inca una. De asemenea, exista si un Call-center al operatorului de salubritate unde cetatenii pot suna gratuit la numarul de telefon 0800.838.838 pentru a reclama diverse situatii privind salubrizarea orasului. Trebuie sa se tina cont, insa, si de faptul ca efectuarea curateniei in preajma pubelelor de gunoi este obligatia asociatiilor de proprietari si nu a operatorului, in caz contrar – primele fiind pasibile de amenda. In plus, exista multi cetateni care arunca gunoiul la intamplare, in locuri neamenajate, si aici este vorba in special despre cei care locuiesc la periferia orasuluia”.
In alta ordine de idei, ni s-a mai spus ca de la inceputul anului, are loc si o actiune pilot a operatorului de salubritate de efectuare a curateniei in zonele in care se gasesc pubelele de gunoi. Operatiunea a inceput in Cartierul Vest, in special in zona din apropierea caii ferate, ulterior urmand sa fie extinsa la nivelul intregului municipiu, insa acest lucru va depinde de costurile pe care operatorul de salubritate le va solicita municipalitatii pentru desfasurarea acestei activitati.
Totodata, operatorul de salubritate isi va schimba si programul privind curatenia pe strazi. Astfel, din luna martie a.c. se vor intensifica actiunile de maturare, si in plus se va trece la spalarea carosabilului. Dupa cum ne-au precizat reprezentantii municipalitatii, cea mai mare parte a acestor actiuni se va desfasura noaptea (70%), iar restul de 30% – ziua.

Sursa: Ziarul Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.