Pentru scoaterea din circuitul forestier a unei suprafete, trebuie sa ai aprobari, respectiv aviz, acord sau autorizatie de mediu

Si-a taiat padurea fara sa-i pese de sanctiuni

Numai in ultimele doua saptamani, Garda de Mediu Iasi a dat amenzi in valoare totala de 53.250 de lei. In perioada 1-15 martie, comisarii Garzii de Mediu au efectuat in judet 64 de controale, la diferiti operatori economici, autoritati locale si persoane fizice, in urma carora s-au aplicat opt amenzi. Majoritatea au fost primite de o persoana fizica autorizata care avea ca obiect de activitate fabricarea de incaltaminte. Aceasta nu a solicitat autorizatie de mediu de la Agentia pentru Protectia Mediului si a fost amendata cu suma de 30.000 de lei pentru ca a functionat fara avizul respectiv.

Alta persoana fizica a primit o amenda in valoare de 5.000 de lei pentru ca a taiat padurea, proprietate personala, aflata pe raza comunei Barnova, fara sa aiba aprobare de la Directia Silvica. “Pentru scoaterea din circuitul forestier a unei suprafete, trebuie sa ai aprobari, respectiv aviz, acord sau autorizatie de mediu, in functie de ceea ce intentionezi sa faci cu suprafata pe care o defrisezi. Aceasta persoana nu a prezentat nici un act care sa justifice faptul ca actiunea sa era una legala”, a declarat Stefan Kocsis, comisar sef al Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Iasi.

In prezent, se efectueaza cercetari pentru stabilirea numarului de copaci taiati prin numararea cioatelor si se incearca identificarea esentelor defrisate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente