Perdele forestiere in Neamt

0
389
"Refacerea perdelelor forestiere din ţara noastră, completă în 10 ani"
Perdele forestiere

Vineri, la Prefectura Neamt va avea loc o sedinta in care prefectul judetului Neamt va discuta cu specialisti din silvicultura despre realizarea unor perdele forestiere.

Ilie Mitea a mai atras atentia si in alte randuri asupra necesitatii perdelelor forestiere, care ar fi trebuit realizate incepand cu anul 2004, asa cum prevede o hotarare de Guvern. “Deszapezirea costa foarte mult si, de multe ori, la jumatate de ora dupa ce s-a deszapezit, viscolul aduce zapada la loc. Acest lucru se intampla din cauza lipsei perdelelor forestiere. Exista Hotararea de Guvern nr 994 din 25 iunie 2004, care prevede ca in judetul Neamt ar trebui sa existe multi kilometri patrati de perdea forestiera, de-a lungul drumurilor judetene si comunale, pentru ca ninsoarea si viscolul sa nu mai faca atat de multe probleme. Aceasta hotarare nu s-a aplicat in judet si acum avem probleme“, a afirmat Ilie Mitea.

Prefectul judetului se va intalni cu specialisti de la Oficiul de Cadastru, de la Directia Silvica Neamt si cu alti specialisti din domeniu. In cadrul intalnirii de vineri se va discuta despre cadrul legislativ, despre costurile proiectului si despre cine va finanta acest proiect.

In urma cu un an, 18 localitati din Neamt au solicitat fonduri guvernamentale pentru realizarea perdelelor forestiere de protectie a drumurilor nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.