Persoanele din zona mediteraneana, afectate de schimbarile climatice

0
371

Persoanele din orasele aflate langa Marea Mediterana, inclusiv Atena, Roma si Marsilia vor fi cele mai afectate din Europa de incalzirea globala provocata de schimbarile climatice, Conform unui studiu realizat la Atmospheric and Climate Science at ETH, din Zurich.zona mediteraneana

Valurile de caldura vor creste la trei in fiecare vara, in perioada 2071-2100, in regiunea mediteraneana, de la un singur val o data la trei ani, cat s-a inregistrat in perioada 1961-1990.

Numarul zilelor de vara in care temperaturile vor trece de 40,6 grade Celsius va creste la circa 16 pe an, de la 1,6. Persoanele care locuiesc pe coasta vor fi cele mai afectate si vor avea probleme de sanatate, se mai arata in studiul publicat in Nature Geoscience.

„Regiunile europene cele mai dens populate, precum Atena, Bucuresti, Milano, Roma si Napoli, se vor confrunta cu cele mai mari schimbari la nivelul indicilor de sanatate”, se mai arata in studiu.

In anul 2003 circa 40.000 de persoane au murit in Europa din cauza unui val de caldura, insa nu se stie cat de mortale vor fi pe viitor valurile de caldura.

Poluarea aerului ar putea agrava problemele de sanatate pe care le au oamenii, in special pe cele respiratorii sau de inima, a aratat cercetatorul Erich Fischer, care a condus studiul.

„Persoanele care locuiesc in Arizona ne-au aratat ca este posibil sa ne adaptam la caldura”, a explicat Fischer pentru Reuters.

La asemenea temperaturi mari oamenii beau cat mai multa apa, stau la umbra sau evita sa iasa afara la anumite ore.

Incalzirea globala nu va mai permite persoanelor din zona mediteraneana sa transpire pentru a scapa de caldura in exces, iar noptile nu vor oferi un somn linistit.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.