Adrian Vasilescu (BNR): Planeta are o perspectiva rea pentru urmatorii 40 de ani. Consumul o sa scada, populatia nu o sa creasca asa mult

0
402
Adrian Vasilescu (BNR): Planeta are o perspectivă rea pentru următorii 40 de ani. Consumul o să scadă, populația nu o să crească așa mult
Adrian Vasilescu (BNR): Planeta are o perspectiva rea pentru urmatorii 40 de ani. Consumul o sa scada, populatia nu o sa creasca asa mult

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a vorbit miercuri despre raportul FMI, cu privire la o eventuala intensificare a crizei din zona euro, care ar duce la o scadere economica de 5% in Romania si o depreciere a leului cu 15-20%.

Vasilescu sustine ca avertismentele FMI reprezinta de fapt un scenariu, si nu un raport, intrucat datele expuse nu sunt fapte concrete, petrecute deja.

„Acesta nu este un raport, cand FMI vine cu rapoarte inseamna ca face analize cu privire la ceea ce s-a intamplat. Acesta este un scenariu, care spune ce s-ar intampla daca boala s-ar inrautati in Europa. Intensificarea crizei are o probabilitate medie”, a declarat Vasilescu pentru B1 TV.

Cu toate acestea, intrebat cum comenteaza afirmatiile fostului premier Nicolae Vacaroiu, care sustine ca anii 2013-2014 vor fi cei mai grei ani ai Romaniei, consilierul BNR a afirmat ca analizele arata ca toata planeta are o perspectiva rea pentru urmatorii 40 de ani.

„Nu stiu daca vor fi cei mai grei, dar nu vor fi usori, nu in Romania. El s-a uitat pe planeta, a vazut cum se aduna nori si a spus ca nu vom fi o insula insorita. Planeta intreaga are pentru urmatorii 40 de ani o perspectiva rea. S-a facut o analiza foarte serioasa, crestere economica nu va fi de 4 ori, ci va fi numai de 2 ori, consumul o sa scada, populatia nu o sa creasca asa cum credem. O sa creasca pana la 8 miliarde, nu pana la 10 miliarde asa cum credeam noi. Noi suntem in criza din 2008 si pana acum n-am iesit nicio clipa, chiar daca recesiunea a mai venit a mai plecat, tocmai am vazut ca am inceput sa ne miscam ceva mai bine in criza, ne-am obisnuit cu boala si ne miscam mai bine”, a mai spus Adrian Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.