Uite cati bani se castiga din energii regenerabile si panouri fotovoltaice

0
2180
Industria solara - cu un ochi rade, cu altul plange
Industria solara - cu un ochi rade, cu altul plange
Uite cati bani se castiga din energii regenerabile si panouri fotovoltaice

Cum sa castigi 8.000 de euro pe zi? Este o chestiune de inspiratie, care necesita o investitie initiala ridicata, dar care ulterior isi scoate banii de la sine. Prezent, miercuri, la inaugurarea sistemului de panouri fotovoltaice instalat in curtea Primariei Aricestii Rahtivani, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a facut un tur si pe santierele unde se deruleaza doua investitii private in domeniul energiilor regenerabile. La marginea comunei, pe un teren ce apartine Paulestiului, se construiesc doua parcuri de panouri solare care vor produce impreuna 10 MW, care vor fi livrati in sistemul national de energie.

Pe langa producerea de energie nepoluanta, panourile fotovoltaice vor aduce si venituri considerabile. La o putere de 10 MW, cele doua parcuri fotovoltaice vor genera venituri, in conditii optime, de circa 38.000 de euro pe zi.

Inainte sa ne facem cu totii planuri marete despre producerea de curent, trebuie sa luam in calcul si faptul ca aceasta afacere are nevoie de o investitie initiala considerabila. In comert, panourile fotovoltaice se gasesc la preturi medii de la un euro la 1,90 euro pe Watt. Pentru o constructie la scara industriala, pretul mediu pe Watt este ceva mai scazut, insa investitia necesara pentru un parc de acest gen, cu tot cu teren, instalatii si avize, ajunge de ordinul zecilor, chiar sutelor de mii de euro.

Proiect de lege pentru popularizarea energiei solare

Prezent la Aricestii Rahtivani la inaugurarea complexului de panouri fotovoltaice, senatorul social-democrat Daniel Savu a precizat ca ia in calcul varianta formularii unui proiect de lege care sa motiveze populatia sa foloseasca energii regenerabile pentru a reduce din factura electrica. Proiectul vizeaza oferirea unor subventii, cel mai probabil de la Fondul de Mediu, pentru persoanele fizice si juridice interesate sa instaleze panouri fotovoltaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.