Pescarii, suparati pe ordonanta „anti-pescuit”

0
924
Pescarii, supărați pe ordonanța "anti-pescuit"
Pescarii, suparati pe ordonanta "anti-pescuit"

Asociatiile din judet cer ca banii dati de pescari sa fie investiti in piscicultura si sunt nemultumiti de haosul generat de modificarea din 2010 a Legii pescuitului.

Modificarile din 2010 ale Legii 307/2009, care au reglementat cu norme noi pescuitul pe apele care sunt in administrarea primariilor locale, a generat nemultimiri in randul membrilor asociatiilor de pescuit sportiv din Satu Mare. Pescarii isi vad hobby-ul „ametit” de licitatii si scumpit, fara ca populatia de peste din ape sa creasca.

Potrivit Ordonantei 145/2010, apele de ses aflate in domeniul public au fost impartite in tronsoane si scoase la licitatie de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA)din cadrul Ministerului Agriculturii, fapt care a generat taxe suplimentare de pescuit la nivel local. In judetul Satu Mare, aproximativ 4000 de persoane sunt inscrise in cele doua asociatii importante de profil, Asociatia Pescarilor Sportivi (APS) si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare. „Nemultumirile sunt legate de faptul ca daca pana in 2010, permisele de pescuit emise de ANPA permiteau pescuitul pe toate apele neamenajate, ordonanta a modificat acest aspect. Asociatiile care concesioneaza tronsoanele de rauri aflate in domeniul public solicita pentru pescuitul in respectivele tronsoane un permis eliberat de asociatie” explica Adalbert Tepfenhardt, presedintele APS Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.