Peste 1.000 de persoane protesteaza si la Barlad impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist

0
352
Nici o zi f?r? proteste la Punge?ti. 30 de persoane r?mân pe câmp pentru a se asigura c? Chevron nu va relua explorarea
Nici o zi fără proteste la Pungeşti. 30 de persoane rămân pe câmp pentru a se asigura că Chevron nu va relua explorarea
Peste 1.000 de persoane protesteaza si la Barlad impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist
Peste 1.000 de persoane protesteaza si la Barlad impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist

Peste 1.000 de persoane protesteaza sambata la Barlad impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist prin metode neconventionale.

Oamenii scandeaza impotriva deciziei Guvernului si a autoritatilor locale de a aproba inceperea explorarii gazelor pe mai multe perimetre din judetul Vaslui.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Lucian Modoranu, cei peste 1.000 de oameni sositi din mai multe zone ale tarii protesteaza pasnic in fata Primariei Municipiului Barlad, nefiind semnalate incidente.

Proteste similare au avut loc si in comuna Pungesti, in satul Silistea, acolo unde Chevron urmeaza sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist. In urma protestelor din aceasta saptamana Chevron a anuntat ca suspenda temporar orice activitate in Pungesti.

Protestatarii au amenajat o sonda de explorare pe care oameni calare pe cai au doborat-o, apoi, in uralele tuturor, au cantat cantece patriotice si au spus impreuna rugaciunea ‘Tatal nostru’.

La protestele de la Silistea, un cameraman al unei televiziuni a fost calcat de un cal, el necesitand ingrijiri medicale din partea echipajului Ambulantei aflata la fata locului.

‘Incidentul a fost minor. Cameramanul a fost calcat pe picior de un cal, a fost dus la echipajul de pe ambulanta, unde a primit ingrijiri medicale, a fost bandajat, tanarul aflandu-se in afara oricarui pericol. I s-a luat si o glicemie, dar starea lui era una buna’, a declarat pentru AGERPRES managerul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

Protestele in comuna vasluiana Pungesti au inceput luni, cand oamenii s-au adunat pentru a impiedica utilajele angajate de Chevron sa patrunda pe terenul concesionat de compania americana in vederea amenajarii spatiului pentru prima sonda de explorare din judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.