Peste 150.000 de voluntari au curatat tara in cadrul campaniei „Let’s Do It, Romania!”

Potrivit rezultatelor preliminare, peste 150.000 de oameni au iesit sambata la curatenia nationala organizata in cadrul campaniei „Let`s Do It, Romania!”.

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Brasov (15 000 voluntari), Cluj (13 000 voluntari) si Bucuresti+ Ilfov (11 000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 25 septembrie. Foarte aproape de podium sunt si Arges (10 380 voluntari) si Maramures (10 000 voluntari).

Nici vedetele nu au stat deoparte si au dat o mana de ajutor: Smiley a facut curatenie in judetul Arges, formatia Holograf a fost prezenta la Sinaia, Leonard Doroftei a luat parte la curatenia din judetul Prahova, iar Adi Despot a fost la Busteni. Cabral, Zoli de la Sistem si Monica Tatoiu au ramas in apropiarea Bucurestiului si au dat acolo o mana de ajutor.

„A fost o placere sa fac curat in locul meu de bastina cu niste oameni deosebiti. Imi pare bine ca au venit atatia pitesteni la curatenie” a declarat Smiley, in timp ce Zoli de la Sistem a spus ca „Oamenii au simtit ca impreuna pot sa faca mai mult. Mi-as dori ca peste 5 ani de zile sa ne intalnim tot aici si sa spunem ca nu mai avem ce curata”. Campionul Mondial Leonard Doroftei este si el de acord ca „nu ne oprim aici, acum e doar inceputul.”

In ceea ce priveste deseurile colectate, un prim numar de saci adunati este 187.000. Nu este nici pe departe cifra reala, ci doar o prima raportare obtinuta de la echipele locale. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice niste cifre legate de cantitatea de deseuri colectata.

Let`s Do It, Romania! nu se incheie pe 25 septembrie. Urmatoarea faza a proiectului este cea de follow-up si evaluare, urmata de o campanie de lobby si advocacy. Curatenia din 25 septembrie a fost numai primul pas spre o Romanie asa cum ne-o dorim cu totii: curata si cu un sistem de gestiune a deseurilor bine pus la punct.

Echipa Let`s Do It, Romania! le multumeste tuturor voluntarilor implicati in acest proiect ambitios, incepand cu cei prezenti in ziua de curatenie, cat si toti cei care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, multumirile merg si la companiile care au sustinut acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *