Peste 300 de olteni asteaptã banii pentru „Casa Verde”

0
449
Programul ,,Casa Verde” Reluat În Cara? Severin
Când se va relua programul Casa Verde
Peste 300 de olteni asteaptã banii pentru "Casa Verde"

Programul „Casa Verde” continuã. La opt luni de la depunerea dosarelor, persoanele fizice din judet care si-au anuntat intentia de a accesa fondurile publice din cadrul programului au primit prima veste: peste 90% dintre solicitanti vor avea energie verde cu bani guvernamentali.

De la finele lunii trecute au devenit cunoscute numele solicitantilor-persoane fizice ale care dosare depuse le-au fost aprobate pe programul „Casa Verde”, sesiunea 1-6 iunie 2011. Mai exact, din to­talul de 353 depuse la Agentia pentru Protectia Mediului si verificate la Administratia Fondului de Mediu (AFM), 320 au fost aprobate.

Conform precizãrilor pur­tã­torului de cuvant al APM Olt, Daniela Bãlsanu, solicitantii ale cãror dosare le-au fost acceptate pentru a primi fi­nantare se vor prezenta la se­diul institutiei ca sã semneze contractele de finantare nu­mai dupã aprobarea buge­tului AFM, data care urmeazã a fi anuntatã din timp.

„Contractul de finantare intrã in vigoare la data sem­nã­rii lui de cãtre ambele pãrti – AFM si solicitant, si isi inceteazã valabilitatea la fina­lizarea proiectului, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data parafãrii actelor. Persoanele fizice ale cãror dosare le-au fost respinse au putut face contestatii in termen de zece zile de la publicarea re­zul­tatelor pe siteul AFM (25 ia­nuarie, n.a.)”, a declarat Daniela Bãlsanu.

Reamintim cã Administratia Fondului de Mediu acordã beneficiarului o finantare ne­rambursabilã in valoare de maximum 6.000 lei pentru realizarea proiectului ce vizeazã instalarea de panouri solare sau centrale termice pe bazã de peleti, sau 8.000 lei pentru realizarea proiectelor ce au in vedere instalarea de pompe de cãldurã. AFM nu acordã plãti in avans si fi­nanteazã doar acele cheltuieli eligibile efectuate dupã sem­na­rea contractului de fi­nan­tare neramburabilã. De ase­me­nea, AFM nu face plãti pentru facturile reprezentand avansuri in baza contractelor incheiate intre beneficiarii finantãrii si furnizorii de servicii/produse/lucrãri afe­rente proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.