Peste 800 de persoane au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetaţie
Peste 800 de persoane au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetatie

In prezent, la nivel national nu se manifesta incendii la fondul forestier care sa puna in dificultate deosebita fortele de interventie, situatia celor 15 focare fiind permanent monitorizata si zonele supravegheate.

Pentru limitarea propagarii focului si stingerea acestuia, au actionat, in cursul zilei si noptii trecute, 283 de pompieri militari, care au avut, ca de fiecare data, misiunea principala de a coordona toate actiunile intreprinse de catre toate fortele implicate – 270 de angajati ai ocoalelor silvice, 234 pompieri civili din cadrul serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, 49 de militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale si cinci jandarmi. Lor li s-au alaturat si angajatii Inspectoratului General de Aviatie care au executat zboruri cu elicopterul, pentru survolarea zonelor afectate si greu accesibile pentru mijloacele specifice de interventie din dotarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si pentru a contribui la stingerea incendiilor prin aruncarea cu saci cu apa si pulbere stingatoare. De asemenea, s-a actionat si cu mijloace specifice si de prima interventie.

In Masivul Fagaras s-a reusit inca de ieri limitarea focului, in acest moment focarele fiind stinse, pe ambii versanti, atat in judetul Arges, cat si in judetul Brasov.

Desi conditiile meteorologice au usurat ieri munca fortelor implicate, prin faptul ca in zona a plouat, in alte judete, asa cum s-a intamplat in Harghita, unele incendii au reizbucnit din cauza intensificarii vantului.

In toate zonele afectate de arderi de vegetatie uscata din golurile alpine, resturi ramase in urma exploatarilor forestiere, plantatii de puiet de brad, jnepenis, paduri de foioase si conifere se continua activitatea de monitorizare si supraveghere.

Si astazi, autoritatile din judetul Brasov au solicitat interventia unui elicopter pentru stingerea incendiului izbucnit la Coltii Cheii, zona Rasnov, pe o suprafata de aproximativ 300 mp. Zona afectata se afla la o altitudine de 1400 metri, accesul pompierilor militari si civili, silvicultorilor si jandarmilor aflati la fata locului fiind dificil.

In perioada urmatoare, daca valoarea temperaturilor se mentine ridicata, este posibila aparitia unor noi focare de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here