Pestele halucinogen, descoperit pe coastele Marii Britanii

0
396

O specie de platica, sarpa salpa, care poate da halucinatii cand este mancata, a fost descoperita in apele Marii Britanii din cauza incalzirii globale.
peste halucinogen
Specia de platica se gaseste, de obicei, in apele mai calde ale Mediteranei si ale Africii de Sud. Ea a fost gasita insa si in apele britanice, de catre pescarul Andy Giles.

Giles a recunoscut imediat pestele, dupa dungile sale aurii.

Au mai fost doar trei aparitii inregistrate ale lui sarpa salpa in Marea Britanie, ultima fiind in 1983.

„Acesta este un peste obisnuit pentru apele din Tenerife, Malta sau Cipru, dar este foarte rar in aceasta zona. Ar putea fi un singur exemplar care innota cu alte specii, dar cel mai probabil mai sunt astfel de indivizi in apele noastre”, a declarat James Wright, biolog la National Marine Aquarium din Plymouth.

Sarpa salpa se regaseste in meniul multor restaurante din zona Mediteranei, dar, daca daca se consuma capul sau alte parti ale corpului poate da halucinatii. Acestea se instaleaza in cateva minute de la consum si pot dura cateva zile.

Este probabil ca specia de platica sa fi migrat in apele mai reci ale Marii Britanii din cauza incalzirii globale, apele sudice devenind prea calde pentru acest peste.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.