Pesticide nocive pentru albine, interzise de la 1 decembrie

Pesticide nocive pentru albine, interzise de la 1 decembrie
Pesticide nocive pentru albine, interzise de la 1 decembrie

Trei pesticide folosite la culturile de plante si cereale sunt interzise de la 1 decembrie in toata Uniunea Europeana, intrucat sunt nocive pentru opulatia de albine.

La 1 decembrie a intrat in vigoare decizia Comisiei Europene de interzicere a folosirii unor pesticide nocive pentru albine.

Trei pesticide din familia neonicotinoidelor, folosite la culturile de plante si cereale, sunt interzise de la 1 decembrie in toata Uniunea Europeana, intrucat sunt nocive pentru populatia de albine, noteaza Agerpres.

Cele trei pesticide sunt clotianidin, imidacloprid si tiametoxam.

Compania elvetiana care produce tiametoxam a apelat la justitia europeana in incercarea de a anula decizia Comisiei Euopene din luna mai, bazata pe concluziile unui studiu elaborat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara.

Documentul avertizeaza asupra numeroaselor riscuri pe care aceste produse le au pentru viata albinelor.

Interdictia face parte dintr-o strategie ampla prin care Comisia Europeana incearca sa incetineasca scaderea numarului de albine in Europa.

Organizatia ecologista Greenpeace sustine ca masura este un “prim pas” dar sus’ine c[ aceasta are “un caracter limitat” si deficiente care impiedica o protectie deplina a populatiei de albine.

Greenpeace mai sustine ca interdictia nu priveste si alte produse daunatoare albinelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente