Pestii din apele curgatoare din SUA sunt contaminati cu mercur

0
373

pescuit_la_biban_1ccb7f9.jpgIntr-un nou studiu realizat de Inspectia Geologica din SUA (USGS), toti pestii testati din cadrul a 291 de fluxuri de apa dulce din Statele Unite au fost gasiti ca fiind contaminati cu mercur.

„Acest studiu arata cat de raspandita a devenit poluarea cu mercur in aerul nostru, in bazinele de captare si in multele fluxurile de apa dulce”, a spus secretarul intern, Ken Salazar.

Mercurul este o neurotoxina puternica care se acumuleaza in lantul alimentar, in concentratii tot mai mari, la animalele de prada, cum ar fi pestele mare, dar si la om. Aceasta este daunatoare in special pentru dezvoltarea sistemul nervos la fetusi si copii, dar poate avea efecte grave si asupra adultilor.

Poluantul intra in mediul inconjurator aproape in totalitate de la emisiile atmosferice provenite din procesele industriale, indeosebi de la arderea carbunelui pentru electricitate. Acesta se raspandeste apoi peste plante si se depune la suprafata, concentrandu-se, in cele din urma, in rauri, lacuri si oceane, unde intra in lantul alimentar acvatic.

Cauza numarul unu in otravirea cu mercur a populatiei umane in Statele Unite este consumul de peste si moluste.

Cercetatorii au testat apa, sedimentele de pesti din cadrul a 291 fluxuri de apa, intre 1998 si 2005. Pestii testati au fost in majoritatea cazurilor specii mari, din partea de sus a lantului alimentar, cum ar fi bibanul Largemouth.

Sursa: http:// www.enn.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.