Peter Eckstein-Kovacs: Investitia de la Rosia Montana este paguboasa pentru Romania

Peter Eckstein-Kovacs: Investitia de la Rosia Montana este paguboasa pentru Romania

Dupa ce a semnat protestul, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei ca, in opinia sa, investitia de la Rosia Montana este una paguboasa pentru Romania.

Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a semnat, duminica seara, la Cluj-Napoca, o petitie prin care asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dupa ce a semnat protestul, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei ca s-a raliat demersului pentru ca, in opinia sa, investitia de la Rosia Montana este una paguboasa pentru Romania.

„Imi face mare, mare placere sa semnez apelul celor de la Transilvania Verde, prin care protesteaza impotriva, investitiei, sa ii zicem asa, de la Rosia Montana. Este o pozitie de a mea arhicunoscuta, pe care o repet de cate ori trebuie sa o repet, pentru ca este o afacere paguboasa pentru Romania. Eu sper ca nici toamna asta, nici in toamna viitoare si nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Rosia Montana.” a spus Eckstein-Kovacs.

Organizatia Transilvania Verde aduna semnaturi, in Piata Unirii din Cluj-Napoca pentru a-i cere ministrului Kelemen Hunor sa retraga certificatul de descarcare arheologica necesar inceperii investitiei de la Rosia-Montana, reprezentantii organizatiei sustinand ca au adunat deja sute de semnaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *