Petitie cu 3.767 semnaturi pentru legea antifracturare, depusa la Senatul Romaniei

Peti?ie cu 3.767 semn?turi pentru legea antifracturare, depus? la Senatul României
Petitie cu 3.767 semnaturi pentru legea antifracturare, depusa la Senatul Romaniei
Petitie cu 3.767 semnaturi pentru legea antifracturare, depusa la Senatul Romaniei

”Asociatia ROMaNIA VIE are placerea si onoarea de a va aduce la cunostinta ca azi, 2 decembrie 2014, prin vicepresedinte Mircea Radea si presedinte Alexandru Surcel a depus la Senatul Romaniei cu numarul de intrare 2264/A/02.12.2014, petitia suport pentru proiectul de lege privind metodele de extractie ale hidrocarburilor neconventionale, inregistrat pe rolul Senatului sub nr. L623/2014 (fost B358/2014), prin care se doreste transparentizarea procesului decizional in materia explorarii, dezvoltarii si exploatarii hidrocarburilor neconventionale si, in primul rand, a gazelor de sist, interzicerea tehnologiilor periculoase cunoscute sub denumirea de fracturare hidraulica si gazoasa de mare volum si implicarea societatii civile in activitatea de supraveghere a respectarii conditiilor pentru autorizarea si derularea proiectelor din acest domeniu”, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre.

”Petitia este sustinuta cu 3.767 de semnaturi colectate fizic.

Respectivul proiect de lege a fost redactat de membri ai asociatiei noastre in colaborare cu mai multi consultanti externi si introdus in procedura parlamentara cu ajutorul unui grup de parlamentari, carora le multumim pe aceasta cale. Le multumim de asemenea celor care ne-au asistat cu competentele lor, precum Georgeta Elisabeta Ionescu si Cristina Canepa, si activistilor care ne-au ajutat in procesul de colectare a semnaturilor, precum Maria Olteanu, Marius Lazar, Alexandru Lisman, Marina Stefan, Mirela Chercicov si altii pe care nu-i mai numim aici. Nu in ultimul rand, le multumim celor 3.767 de persoane care si-au dat girul lor, semnand petitia suport.

Acest moment reprezinta o etapa intermediara in cadrul campaniei noastre, Senatul fiind doar prima camera sesizata. Pe langa demersurile de lobby parlamentar si, speram, ocazia de a ne argumenta punctul de vedere in comisiile senatoriale ce urmeaza a emite aviz sau raport fata de proiectul de lege, vom continua colectarea de semnaturi pentru depunerea unei petitii suport identice si la Camera Deputatilor, camera decizionala. Pentru a usura procesul de colectare, avem in vedere si formularea unei petitii online; urmeaza sa luam o decizie in acest sens cat de curand.

In incheiere, precizam ca Asociatia ROMaNIA VIE este fondata de un grup de protestatari din Bucuresti, Piata Universitatii 2012/2013- zona Arhitectura, care are drept scop apararea drepturilor omului, protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric, arheologic si paleontologic, promovarea cauzelor si obiectivelor civice, culturale si ecologice, refomarea societatii romanesti, propunerea de politici publice avand ca obiect toate materiile enumerate anterior.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *