Piata gunoaielor intra-n zodia fuziunilor

Romprest Service, societate sustinuta financiar de un fond de investitii din Marea Britanie, dispune de 100 milioane de euro pentru achizitionarea mai multor firme mari de salubrizare

In perioada urmatoare, pe piata de salubritate se intrevad semnele unor achizitii spectaculoase. Implicata de curand intr-un conflict privind salubrizarea sectorului 1 al Capitalei, cu sustinere financiara puternica din partea unui Fond de investitii din Marea Britanie, Romprest Service si-a facut publica intentia de a achizitiona mai multe firme mari de salubritate pentru a deveni lider de piata.

Toamna se anunta una fierbinte, cel putin pe piata salubritatii. Proaspat preluati de un important fond de investitii din Marea Britanie, compania Romprest Service doreste sa faca achizitii din randul firmelor mari de salubrizare.

Scopul este unul cat se poate de lesne de intuit: dobandirea unei cote de piata cat mai mari. Societatea sprijinita de actionarii englezi dispune pentru posibilele modificari structurale, pe care poate sa le produca in piata, de un buget de o suta de milioane de euro. Printre “tintele” Romprest se numara societati ca Rosal, Urban sau REBU.

Scrisori de intentie

Potrivit directorului ge-neral al companiei, So-rin Velicu, compania va trans-mite saptamana viitoare mai multe scrisori de intentie pentru achizitia mai multor firme de salubrizare de pe piata autohtona.

Reprezentantii Romprest Service sustin ca decizia privind campania de achizitii din randul concurentilor a fost luata la mijlocul acestei saptamani, in cadrul Consiliului de Administra-tie, in acest sens avandu-se in vedere trimiterea unui numar de cinci scrisori de intentie pe adresa unora dintre numele mari de pe piata actuala a salubrizarii.

Craciunul, termen pentru negocieri

“Concomitent cu procesul de preluare a pachetului de actiuni de catre fondul de investitii 3i, in urma cu doua luni, am realizat o serie de studii de piata pe divizia de salubritate, care au reliefat faptul ca piata autohtona de profil prezinta inca mari oportunitati de dezvoltare.

Sustinerea financiara oferita de actionarii nostri ne ofera in acest moment posibilitatea achizitionarii mai multor societati de salubritate”, a declarat, pentru “Adevarul”, directorul general al Roprest Sevice, Sorin Velicu.

Directorul general al Romprest Service sustine ca pana la jumatatea lunii decembrie a acestui an compania sa se afle in situatia de a purta negocieri cel putin cu una dintre societatile vizate in vederea preluarii.

“Potrivit calculelor planului nostru de dezvoltare pe piata autohtona speram ca, cel tarziu pana la Craciun, sa avem discutii in regim de exclusivitate pe baza datelor concrete de preluare macar cu una dintre firmele mari de salubritate, cum ar fi Rosal, REBU sau chiar Supercom”, sustine Sorin Velicu.

Pentru Romprest Service, nu banii sunt problema, in vederea declansarii cam-paniei de achizitii com-pania dispunand de un plafon maxim al bugetului de investitii de o suta de milioane de euro. “Scopul nostru este acela de deveni lideri de piata tocmai prin intermediul acestor achizitii”, a explicat Velicu.

Citeste articolul Romprest Service, societate sustinuta financiar de un fond de investitii din Marea Britanie, dispune de 100 milioane de euro pentru achizitionarea mai multor firme mari de salubrizare integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente