Piedone explica pe Facebook de ce se defriseaza copacii din Parcul Tineretului

0
477
Organizațiile de tineret încheie acord pentru mediul înconjurător
Organizațiile de tineret încheie acord pentru mediul înconjurător
Piedone explica pe Facebook de ce se defriseaza copacii din Parcul Tineretului
Piedone explica pe Facebook de ce se defriseaza copacii din Parcul Tineretului

In Parcul Tineretului din Capitala, 30 de copaci au fost taiati pana acum, iar alti zeci urmeaza sa fie pusi la pamant, deoarece, in total, 20.000 de metri patrati din Parcul Tineretului urmeaza sa fie defrisati. Locuitorii din zona spun ca proprietarii terenului nu au obtinut aviz de defrisare de la Primaria Capitalei.

Marioara Micsunescu a devenit, in 2008, proprietara a 20.000 de metri patrati din Parcul Tineretului din Capitala. In 2012, aceasta a primit autorizatia de construire pentru ridicarea unui ansamblu rezidential de vile cu doua etaje si mansarda pe acest teren. Recent, proprietarii celor doua hectare din Parcul Tineretului au inceput sa taie zeci de copaci. Locuitorii din zona au facut mai multe sesizari la Primaria Capitalei, la Politia Locala Sector 4 si la Garda de Mediu si ii reproseaza primarului Sectorul 4, Cristian Piedone, ca nu intervine pentru a opri distrugerea spatiului verde.

Edilul sare in apararea lui si spune ca nu este drept ca locuitorii din Sectorul 4 sa ii reproseze ca nu face nimic pentru a salva Parcul Tineretului. Cristian Piedone a facut cateva precizari legate de defrisarile din Parcul Tineretului, intr-un mesaj pe Facebook:

Sunt singurul care s-a opus cu fapte, nu cu vorbe, construirii de case in parc, chiar daca era vorba despre o proprietate privata, dobandita in urma unei retrocedari, lucru consfintit printr-o decizie judecatoreasca.

Din acest motiv, proprietara terenul m-a dat in judecata pe mine personal, in urma cu doi ani, pentru ca am refuzat eliberarea autorizatiei de construire. Retineti, am fost dat in judecata pentru abuz in serviciu, intrucat am considerat ca este ANORMAL sa se construiasca vile in parc.

Zilele acestea, de cand proprietarii au inceput sa taie copacii, am fost SINGURUL care a intervenit si i-a amendat pentru ca nu au autorizatie de defrisare

Astazi (joi – n.r.) am fost din nou la fata loculul, am chemat Garda de Mediu, pana si pe ministrul Mediului l-am chemat, pentru a stopa taierea copacilor.

Va spun sincer dumneavoastra, prietenilor mei, ca sunt de acord sa fiu criticat, dar nu pe nedrept. In conditiile in care am fost tarat prin procese timp de doi ani, pentru ca m-am luptat ca NICIUN COPAC SĂ NU FIE TĂIAT, imi pare rau sa vad ca sunt oameni care imi reproseaza mie ceea ce se intampla azi. Mai ales ca, de cand sunt primarul Sectorului 4, am avut drept prioritate sa redau spatiile verzi locuitorilor acestui sector. Si, cu toata modestia, cred ca am plantat mai multi copaci decat au facut-o toti ceilalti primari dinaintea mea, la un loc„, a scris pe Facebook Cristian Piedone.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, in 2012, o sentinta judecatoreasca prin care l-a obligat pe primarul Cristian Popescu Piedone sa emita autorizatia de construire pentru un cartier de vile cu doua etaje si mansarda, pe terenul de doua hectare din Parcul Tineretului. Primarul Sectorului 4 sustine ca a refuzat sa emita autorizatia de construire din 2009 pana in 2012, motiv pentru care proprietarul, Marioara Micsunescu, l-a dat in judecata.

In acest moment, desi s-a emis o autorizatie de construire in urma unei decizii judecatoresti, potrivit documentatiilor de urbanism, terenul este spatiu verde, fiindca Planul Urbanistic Zonal Parcul Tineretului, care facea acest teren construibil, a expirat in 2010. Potrivit OUG 114/2007, „Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.