“Plantam fapte bune in Romania” va ajunge in Salaj, pe 29 martie si 19 iulie

"Plantam fapte bune in Romania" va ajunge in Salaj, pe 29 martie si 19 iulie
“Plantam fapte bune in Romania” va ajunge in Salaj, pe 29 martie si 19 iulie

Echipa „Plantam fapte bune in Romania” va ajunge in acest an si in Salaj, pentru 29 martie, respectiv 19 iulie, fiind programate actiuni de ingrjire a plantatiilor, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni. Calendarul activitatilor din judet mai cuprinde plantari, in 8 noiembrie, si identificarea taierilor abuzive de paduri, in 13 septembrie.

Intrata in al patrulea an de existenta, „Platam fapte bune in Romania” – initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat – are misiunea sa creasca si sa protejeze padurile din Romania. In actiunea din 2014 vor fi implicati peste 3.000 de voluntari, din 12 judeten, care si-au propus sa impadureasca 21 de hectare de teren.

Pentru a fi cat mai la zi cu situatia reala din tara, „Plantam faptam fapte in Romania” a lansat o aplicatie online, unde pot fi semnalate taierile de paduri. Aplicatia denumita „harta taierilor de paduri” incurajeaza implicarea romanilor in identificarea taierilor abuzive de paduri, pe teritoriul tarii noastre.

„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011, ce actioneaza in judetele Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Mures, Prahova, Satu Mare, Salaj si Timis. Proiectele sunt gandite pe termen lung si vizeaza derularea de actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire, dar si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, au fost mobilizati aproape 10.000 de voluntari, cu ajutorul carora s-au platat 182.200 de copacei pe 55,5 hectare de terenuri publice. Gratie aplicatiei online „Harta taierilor de paduri” au fost raportate peste 1700 de taieri de paduri; in paralel.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente