Energia verde “poate crea dezechilibre in sistem”

Energia verde "poate crea dezechilibre in sistem"
Energia verde “poate crea dezechilibre in sistem”

Directorul Complexului Energetic Hunedoara spune ca producatorii de energie eoliana nu pot furniza constant electricitate iar pauzele de livrare “creeaza dezechilibre”.

Investitiile in energia verde ii nemultumesc pe producatorii de energie traditionala, dar sunt bine primite de autoritatile locale, datorita impactului pe care il au asupra activitatii economice din zonele in care ajung,

Mai multe investitii in producerea de energie din surse regenerabile au fost anuntate deja in Valea Jiului, cea mai importanta dintre acestea fiind parcul eolian de pe Muntele Dobraia.

Primarul orasului Petrila, Ilie Paducel, a declarat ca investitorul german a inceput deja realizarea drumului de acces spre zona montana, care va avea o lungime de 18 kilometri, si ca mai este nevoie de un singur aviz pentru montarea turbinelor.

“Se vor amplasa aproximativ 50 de turbine eoliene. Este o investitie foarte mare, de aproximativ 200 de milioane de euro.

“Aduce un beneficiu consistent pentru localitatile pe teritoriul carora se amenajeaza”, spune Ilie Paducel.

Combinatie de surse energetice

Daca administratiile locale vad beneficii in energia verde, pentru Complexul Energetic Hunedoara aparitia acestor parcuri eoliene reprezinta o problema, atata timp cat nu se doreste realizarea unui mixt de energie care sa permita complexului sa vanda nu doar energia obtinuta din carbune, ci si cea din hidrocentrale si surse regenerabile.

Daniel Andronache, directorul Complexului Energetic Hunedoara spune ca productia de energie eoliana nu este constanta.

“Eu cred ca cel mai corect ar fi ca acesti producatori de energie verde sa primeasca aceste certificate verzi doar in conditiile in care au contracte in banda.

“Ei cand bate vantul intra, cand se opreste vantul ies si dezechilibreaza sistemul. Atunci este nevoie de noi”, spune Daniel Andronache’.

El a propus inca de la infiintarea Complexului Energetic Hunedoara realizarea unui mixt de energie si sustine ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu inglobeaza mai multe surse energetice intr-un complex.

El a mai spus ca mineritul cu cheltuieli foarte mari nu poate concura cu energia verde, in conditiile actuale de pret al megawattului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente