Plantari in 1 Mai, in cadrul Lunii Padurii

0
383
Campania de impadurire s-a incheiat. Vezi ce s-a plantat in Iasi
Plantari in 1 Mai, in cadrul Lunii Padurii

Profesori si studenti din cadrul Departamentului de Silvicultura si Inginerie forestiera a Facultatii de Protectia Mediului Oradea, anii II si III Silvicultura, au participat saptamana trecuta la plantarea de puieti de gorun, stejar si frasin in Cantonul silvic Baile 1 Mai, punandu-si in aplicare cunostintele dobandite.

Punerea in practica a teoriei face parte din programul national „Luna padurii”, care are loc anual in perioada 15 martie-15 aprilie, si a fost celebrata pentru prima data in anul 1953. „Prin aceasta activitate, atat studentii cat si cadrele didactice si-au propus sa contribuie si la constientizarea opiniei publice ca este timpul sa ne unim eforturile pentru protejarea mediului inconjurator(…)
Pentru a motiva necesitatea lucrarilor de impadurire profesorii si studentii au amintit cateva dintre foloasele pe care padurea le are pentru oameni: diminueaza radiatiile si extremele de temperatura, protejeaza solul impotriva eroziunilor si torentilor, regleaza circuitul apei in natura fiind bariere biologice impotriva debitelor de viitura ale raurilor, asigura cresterea umiditatii atmosferice si micsoreaza intensitatea vanturilor, permite depunerea uniforma a zapezii si topirea lenta a acesteia, este un adevarat filtru pentru particulele de praf si alte noxe in orase si serveste ca loc de odihna si relaxare”, explica prof. univ. Vlad Ioan, directorul Departamentului de Silvicultura si Inginerie Forestiera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.